Διευκρινήσεις Βασιλικής Λιάπη για την οικία στην Ευρυτανία

Αθήνα
Απαντήσεις για την υπόθεση της οικίας που διαθέτει στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον Tύπο, σύμφωνα με τα οποία η ανακαίνιση στο οίκημα έγινε με κοινοτικά χρήματα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένιας, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ’εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

» – Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

» – Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

» – Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

» – Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

» Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη, αλλά και κακόβουλη».

Η ανακοίνωση του κ. Γεωργακόπουλου είναι από: Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ.