Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας: “Θα πληρώσουμε όλους τους λογαριασμούς που θα μας προσκομίσουν…”

Την διαβεβαίωση ότι τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους ομογενείς για την μικρή Μυρτώ, βρίσκονται όλα ασφαλή στον ειδικό λογαριασμό που έχει  ανοιχθεί σε αμερικανική Τράπεζα, έδωσε χθες ο Α’ Αντιπρόεδρος  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας, Βασ. Καυκάς, μιλώντας στον Ant-1. Παράλληλα, διευκρίνησε ότι με αυτά τα χρήματα «θα πληρωθούν ό,τι λογαριασμοί παρουσιασθούν από την μητέρα της ασθενούς στην Ομοσπονδία».

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας των ΗΠΑ με τίτλο: «Πονηρά οικονομικά παιχνίδια με το δράμα που περνά η Μυρτώ», ο κ. Καυκάς άφησε υποονοούμενα για τις επιδίωξεις του δημοσιεύματος και διευκρίνησε πως για όλες τις προσφορές των ομογενών «υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά».  Διευκρίνησε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να πληρωθεί κανένα ποσόν για το οποίο δεν θα προσκομισθεί στην Ομοσπονδία νόμιμη απόδειξη και παραστατικό.

Να σημειωθεί ότι οι ομογενείς συγκέντρωσαν περισσότερα από 125.000 δολάρια. Αυτά τα χρήματα, η μητέρα της, με επιστολή του δικηγόρου της  προς την Ομοσπονδία εμφανίζεται να τα διεκδικεί. Στην επιστολή μάλιστα ο δικηγόρος αφήνει υπόνοιες για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στη δήλωσή του ο κ. Καυκάς υποστηρίζει ότι με το δικηγόρο της οικογένειας δεν υπάρχει αντιδικία και αναφέρεται σε προηγούμενη θετική επιστολή του.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα της επανεκδοθείσης υπό ηλεκτρονική μορφή- 19 χρόνια μετά την αναστολή της κυκλοφορίας της- εφημερίδος «η Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης, «η Ομοσπονδία, παρά τα αιτήματα της μητέρας,  που είναι και νομικά υπεύθυνη γιά την ανήλικη Μυρτώ, αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό. Δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς μάζεψε και  από ποιούς, όπως έχει υποχρέωση από τον Νόμο να πράξει, ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ».

Η Ομοσπονδία, έχει πρόεδρο τον κ. Γιάννη Ράμμο και Α’ αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Καυκά.

Πάντως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ΡΗΡ, το όλο θέμα είναι καθαρά “τεχνικό” και αφορά στο εάν θα ισχύσει αυτό που η Ομοσπονδία λέει, ότι θα πληρώσει κάθε νόμιμο λογαρισμό που θα παρουσιαστεί με αποδείξεις και παραστατικά στο όνομα της Μυρτούς και που θα αφορά τη θεραπεία της  ή εάν θα υπερισχύσει η άποψη της μητέρας πως πρέπει να της παραδοθούν άμεσα ΟΛΑ τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί και πως η ίδια θα προχωρήσει στην εξόφληση λογαριασμών ενώ εάν υπάρξει περίσσευμα χρημάτων αυτά πρέπει κατά την εκτίμησή της  να μείνουν στην οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου 2012 η Μυρτώ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από Πακιστανό μετανάστη στην Πάρο, όπου ζούσε. Η Μυρτώ ήταν ακριβώς 15 χρονών. Τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά. Το καλοκαίρι 2013 κρίθηκε απαραίτητο, η Μυρτώ, να συνεχίσει την θεραπεία στην Βοστώνη.