Σαμαράς: Η Ελλάδα, με τεράστιες θυσίες, αφήνει πίσω της την κρίση

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Ζοζέ Μπαρόζο

 

Σε απευθείας σύνδεση από το Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, σε κοινές δηλώσεις με τον Μανουέλ Μπαρόζο.

Σημείωσε μεταξύ άλλων:

Φιλοδοξούμε σε μια περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, στην πιο θετική επαφή του ευρωπαίου πολίτη με την Ένωση. Στόχος μας η οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της ανεργίας, η θωράκιση της κοινωνικής ανοχής της Ένωσης, η κατοχύρωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Καθώς και η εμβάθυνση της οικονομικής Ένωσης ώστε να αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά ελλείμματα που ανέδειξε η κρίση προκειμένου να διασφαλίσουμε πλήρως το ενιαίο μας νόμισμα το ευρώ και δημοκρατική νομιμοποίηση και αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες-μέλη.

 Η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση. Έχει σταθεί στα πόδια της. Η Ευρώπη ξέρει καλά το δρόμο της. Η Ευρώπη ενωμένη μπορεί να λύνει τα προβλήματα και να εξυπηρετεί τους στόχους της.

Με την σειρά του ο Μπαρόζο αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στον φίλο του Αντώνη Σαμαρά, όπως αποκάλυψε αρκετές φορές τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όπως λέει και το σκλόγκαν της Ελληνικής Προεδρίας η Ευρώπη είναι η κοινή μας αναζήτηση», σημείωσε ο Μπαρόζο ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική στροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας που εμπεδώθηκε την περασμένη χρονιά. «Πολλοί πίστευαν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και ότι θα καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ καταρρίπτει τα σενάρια αυτά. Η Ελλάδα κατάφερε να κάνει σημαντικές προσπάθειες και η Οικονομία της Ευρωζώνης απέδειξε την ανθεκτικότητά της.

Τόλμησε μάλιστα να κάνει και προβλέψεις αναφερόμενος στην ελληνική κρίση σημειώνοντας «Φέτος η Ελλάδα θα βγει από την κρίση».Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ιρλανδία που βγήκε με ιδανικές συνθήκες στις αγορές. «Αυτό αποδεικνύει ότι τα προγράμματα φέρουν αποτέλεσμα».

Parapolitika.gr