Ο άγιος …Δωροδότης Αλέξης!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ήτανε καθυστερημένο, ήτανε, όμως, το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο που μπορούσε να προσφέρει στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Μάλιστα, έμπειρος ομογενής πολιτικός ηγέτης διέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας “τους  χάρισε τις επόμενες εκλογές”!

Και επειδή υπάρχει πάντα ο “απρόβλέπτος παράγοντας”, για να μηδενίσει κάθε πιθανότητα “αστοχίας” ο κ. Τσίπρας προχώρησε και σε ένα δεύτερο, εξ ίσου σπουδαίο, δώρο!  Δεν “αποδοκίμασε”, άμεσα, τον βουλευτή του Πέτρο Τατσόπουλο, μετά τις δηλώσεις του πως κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Νοέμβρη!

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει το κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει τον τόπο να “σιωπά” όταν του καταλογίζουν ότι θρέφει στα σπλάχνα του σπόρους συμπάθειας προς την τρομοκρατία… Ειδικότερα τι σημαίνει όταν ο πρόεδρος του κόμματος αυτού εμφανίζεται με την ιδιότητα του υποψήφιου για την θέση του προέδρου της Κομισιόν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς!

Πολύ περισσότερο καθώς ο κ. Τατσόπουλος ούτε τυχαίος είναι ούτε γνωστός ως επιπόλαιος χαρακτήρας.

Δύο σπουδαία δώρα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο είναι πάρα πολλά για να ελπίζει, πλέον, ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί ενδεχομένως να ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση το γνωμικό “ο μεγαλύτερος εχθρός ο ευεργετηθείς αχάριστος” και, επομένως, να του επιστραφούν “απαξιωτικά” τα δώρα του!

Όμως ο κ. Σαμαράς μόνον αχάριστος δεν είναι… Έσπευσε αυθωρεί και παρα χρήμα να “εξαργυρώσει” το πρώτο του δώρο: Διακήρυξε ότι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι “μέσα” ή “έξω” από την Ευρωπαϊκή Ένωση… Αμέσως μετά προεξώφλησε και το δεύτερο… Επανέφερε τη θέση της ΝΔ για το θέμα της τρομοκρατίας και τις  σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν!

Έπειτα, υποθετικά μιλώντας, και να ήθελε ο κ. Σαμαράς να “διευκολύνει” τον κ. Τσίπρα “επιστρέφοντας” τα δώρα του, αυτό θα ήταν άνευ σημασίας καθώς πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σνομπάροντας την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας (της ελληνικής και όχι της σαμαρικής προεδρίας), “πέτυχε” αφενός να στρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του και, αφετέρου, ακόμη και εάν ετεροχρονισμένα πλέον προβεί στην αποπομπή του βουλευτή του, επιχειρώντας να απορρίψει, έτσι, τον εξωφρενικό ισχυρισμό, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν ήδη εισπράξει τη σημασία της  πολύωρης εν “σιωπή” ανοχής του κ. Τσίπρα!

Ως απόδειξη του ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε απέναντί του την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το FBI, μπορεί κανείς να ανατρέξει στις επίσημες δηλώσεις:

α) Του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επί ελληνικού εδάφους και τους ύμνους που ανέπεμψε προς την Κυβέρνηση, τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά και τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του και την ηρωϊκή του καρτερία που τον έχει οδηγήσει, εντούτοις, στα όρια της οικονομικής του εξαθλίωσης!

β) Της εκπροσώπου του Στέητ Ντιπάρτμεντ, κυρίας Τζ. Ψάκι, τόσο απέναντι στην απόδραση Ξηρού, όσο και του γενικότερου προβλήματος μιας ενδεχόμενης αναβίωσης της τρομοκρατικής δραστηριότητας της 17 Νοέμβρη και επομένως, απέναντι σε κάθε πολιτικό φορέα “συμπαθούντα” ή “ανεχόμενο” τις τρομο-ιδέες…

Πάσχισε ο κ. Τσίπρας για δύο χρόνια να γεμίσει την καρδάρα. Να μπορέσει να ξεμυτίσει στις δημοσκοπήσεις απέναντι σε μία συγκυβέρνηση στην οποία χρέωνε όλες τις πληγές του Φαραώ!  Και η οποία έστω και έαν δεν ευθύνεται άμεσα για την χρεοκοπία της χώρας, ήταν υποχρεωμένη να λάβει δραματικές και επώδυνες αποφάσεις για την τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Με μία κλωτσιά, έχυσε το γάλα!

Φταίει η πολιτική του απειρία; Φταίνε οι κακοί του σύμβουλοι; Φταίνε τα παραταξιακά  απωθημένα που δεν επέτρεψαν νηφαλιώτερες σκέψεις, σωστότερους συλλογισμούς και αποφασιστικότερες κινήσεις;  Άγνωστο.

Ούτως εχόντων, όμως, των πραγμάτων, με δύο άστοχες κινήσεις, μία νέα εορτή ενδέχεται να προσαρτηθεί στο ήδη διευρυμένο εορτολόγιό μας. Αυτή του αγίου Δωροδότη Αλέξη!  Ίσως δε καθιερωθεί και ως επίσημη αργία κάθε δεύτερη ημέρα των εκλογών!