Ευχές Ξηρού την πρωτοχρονιά σε συγγενείς κατηγορούμενων για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”!

Ένα τηλεφώνημα από τον Χριστόδουλο Ξηρό στο μαγαζί που διατηρεί ο πατέρας του Γιώργου και του Μιχάλη Νικολόπουλου, κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς προκάλεσε… συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Η κλήση, όπως διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών, έγινε σε κινητό εταιρικό τηλέφωνο που αντιστοιχεί στο μαγαζί του πατέρα των δυο νεαρών συλληφθέντων.

Γι’ αυτό και σήμερα στη Γενική Ασφάλεια πήγαν ο πατέρας και η μητέρα των δυο νεαρών, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, προκειμένου να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των Νικολόπουλων υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε την Πρωτοχρονιά για να του ευχηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός. Όταν ρωτήθηκε από που τον ξέρει, απάντησε ότι γνωρίστηκαν σε κάποια επισκεπτήρια όταν είχε πάει να δει τα παιδιά του.

Οι αστυνομικοί μετά από τις πρώτες αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών μέσα από τις φυλακές και τα στοιχεία «επαφών», θεωρούν δεδομένο ότι ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη χρησιμοποίησε το «ασύλληπτο δίκτυο» της Συνωμοσίας προκειμένου να καλύψει τα ίχνη της διαφυγής του και να βρει το ασφαλέστερο κρησφύγετο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στις φυλακές, όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες, είχε συχνότερες «επαφές» με τα δύο αδέρφια, κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Κάτω Κηφισιά και ο αδερφός του Γιώργος τον Μάρτιο του 2011 σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, μαζί με τέσσερα καταζητούμενα μέλη της Συνωμοσίας.

Να θυμίσουμε ότι τα αδέρφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, απόφοιτοι Αρσακείου, φοιτητές στο ΤΕΙ Αθήνας και στην ΑΣΟΕΕ αντίστοιχα, μετά τις πρώτες συλλήψεις μελών της Συνωμοσίας, στο Χαλάνδρι, το 2009, ήταν καταζητούμενοι έως το 2011. Φαίνονταν να ήταν ενοικιαστές διαμερίσματος στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος κάποιων συγγενών του «Μανώλη» της 17Ν, με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, τις οποίες θα εξετάσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, προκειμένου να κρίνει αν είναι ικανές για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους

Τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου 2009 όταν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα των Εξαρχείων. Εκεί βρέθηκαν κράνη, στειλιάρια, κάρτες sim, βόμβες μολότοφ, ενώ, όπως είχε τότε διαπιστωθεί, το διαμέρισμα επισκέπτονταν τακτικά περίπου 50 άτομα, που φέρεται να συμμετείχαν σε επιθέσεις της «Συνωμοσίας».

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές, ισχυρίζονται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε αποκαλύψει την πρόθεση «μεγάλης φυγής», πέρα από τον αδερφό του Βασίλη, και σε έναν ακόμη αδερφό του, που δεν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δράση της 17 Νοέμβρη. Και σε αυτή την περίπτωση, είχε προχωρήσει σε αυτή την «εκμυστήρευση» κατά τη διάρκεια της 6ης άδειάς του από τις φυλακές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Πηγή: NewsIt.gr