Αμερικανο-εβραϊκές Οργανώσεις και αντιπροσωπεία ΑΗΙ – ΑΗΕΡΑ στην Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώτος, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο δεύτερος, αντιπροσωπεία εκπροσώπων από τις Ελληνο-αμερικανικές οργανώσεις ΑΗΙ και AHEPA, καθώς και από Αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργανώνουν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στις Ελληνοϊσραηλινές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες της χώρας μας ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή και ότι παρά την κρίση διατηρεί ένα από τα πλέον ικανά και αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στις σχέσεις με το Ισραήλ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εξελίσσονται εξαιρετικά σε όλους τους τομείς και βεβαίως στην Άμυνα.

trap

«Οι διμερείς σχέσεις δεν στρέφονται εναντίον άλλων. Αντιθέτως, κινούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και τίθενται στην υπηρεσία των διεθνών οργανισμών, με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή», επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και εξήγησε ότι η διενέργεια κοινών ασκήσεων αποτελεί μήνυμα ειρήνης και εγγύηση σταθερότητας.

Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κρίση στη Συρία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στην αντιπροσωπεία εκπροσώπων από την Ελληνική και την Εβραϊκή διασπορά συμμετείχαν από το American Hellenic Institute (AHI) οι κ.κ. Νικ Λαρυγγάκης, Τζέιμς Λαγός, Κώστας Αλεξάκης και Πήτερ Μπότα. Την οργάνωση AHEPA εκπροσώπησαν οι κ.κ. Άντονι Κουζούνης, Βασίλης Μωσαΐδης, Νικ Αρουτζίδης και Άντριου Καφφές.

Εκ μέρους των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Malcolm Hoelein, Richard Stone, Allan Jacobs, Dan Mariaschin, Robert Sugarman, William Bram και Alan Schneider.

Στην Panhellenic Post

Μιλώντας στην Panhellenic Post o κ. Κώστας Αλεξάκης είπε πως οι ομογενείς συνοδεύουν την αντιπροσωπεία Ελληνο-Εβραϊκών οργανώσεων στην Αθήνα προκειμένου να τις συστήσουν στην ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνεργασίας των κοινών θεμάτων που συνδέουν τις δύο χώρες, Ελλάδα και Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ έχουν αναβαθμισθεί το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2012.  Ο πρόεδρος του Ισραήλ έφθασε στην ελληνική πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του κ. Κάρολου Παπούλια.
Όπως είπε στην ΡΗΡ ο κ. Αλεξάκης, το κλίμα στις συναντήσεις των αντιπροσωπειών Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και Αμερικανο-Εβραϊκών τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Υπουργό Εθνικής’Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλο ήταν θετικό και αντικειμενικός σκοπός ήταν η διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας σε θέματα Πολιτισμού και Επενδύσεων.

PHP

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, με στόχο τη δημιουργία ρεύματος επισκεπτών προς τις δύο χώρες μέσω κοινών τουριστικών πακέτων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με προεδρεία ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Επίσης, έγινε συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενο προορισμό και ανέλυσε το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ, συμμετείχαν τα προεδρεία της American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), της American Hellenic Institute (AHI) και της Conference of Presidents of the Major Jewish Organizations (CoP). Πρόκειται για οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Συναντήθηκαν ακόμη και με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.