Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Δ.Κοντομηνάς για την υπόθεση του ΤΤ

Αθήνα
Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δ.Κοντομηνάς μετέβη την Τρίτη ο ανακριτής Γ.Ανδρεάδης προκειμένου να πάρει την απολογία του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Στην κλινική μετέβησαν ο ανακριτής της υπόθεσης Γ.Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα.

Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικο υπόμνημα, διήρκεσε περίπου 2,5 ωρες, ενώ η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση θα πραγματοποιηθεί στην Ευελπίδων στις 13:00.

«Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες» είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει.»

Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε απολογηθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ.

Εκτός από την εγγύηση, στον Μ.Βαρότση επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Κοντά στη σύλληψη Γριβέα

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στο «Έθνος», οι Αρχές βρίσκονται κοντά στη σύλληψη του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, καθώς φέρονται να γνωρίζουν πού βρίσκονται.

Εις βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα διεθνή σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των δύο προσέγγισαν τις Αρχές προκειμένου να ζητήσουν εγγυήσεις ότι οι πελάτες τους δεν θα συλληφθούν, μόλις εμφανιστούν.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν προβλέπεται, καθώς τα εντάλματα σύλληψης είναι διεθνή.

Σε εξέλιξη η έκδοση Φιλιππίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται σε φυλακές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Newsroom ΔΟΛ