Με εγγύηση 5 εκατ. Ευρώ και κατά πλεοψηφία ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Πηγή:Newpost.gr

Ελεύθερος κατά πλειοψηφία αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ανακριτής και εισαγγελείς αποφάσισαν με δύο ψήφους υπέρ και έναν κατά να του επιβληθεί η καταβολή χρηματικής εγγύησης πέντε εκατ. ευρώ, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση δύο φορές ανά μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι ο ανακριτής που ψήφισε κατά έφερε αντιδράσεις για τους παραπάνω όρους και ζητούσε την προφυλάκιση του επιχειρηματία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κοντομηνά έκαναν λόγο για δικαίωση αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης.

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος. Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

Νωρίτερα, οι ίδιοι, εγγράφως, αλλά και κατά την ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο, -προκειμένου να αντικρούσουν την κρίση της εισαγγελέως ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής- ανέπτυξαν τον ισχυρισμό ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το ΤΤ. Αντίθετα, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.

Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς Ομίλου οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Από την πλευρά τού επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το Τ.Τ. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης φέρεται να υπογράμμισαν στο δικαστικό συμβούλιο ότι αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς οδηγηθεί στη φυλακή, ο Όμιλος θα καταρρεύσει.