Τόση φασαρία για το τίποτα με τις απεργίες και το παρ’ ολίγον χαμένο εξάμηνο στα ΑΕΙ

Με μια τροπολογία με «μπαγιάτικο» περιεχόμενο, που έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, γράφεται η τελευταία σελίδα στο θρίλερ των επί τρίμηνο απεργιών των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που έβαλαν στον ντορβά το εξάμηνο.

Παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές των απεργών, θέλουν να παρουσιάζουν την τροπολογία ως το αποτέλεσμα της «νίκης» τους στην κόντρα με το υπουργείο Παιδείας, στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα αρχικά υπουργικά σχέδια, βάσει των οποίων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας λίγοι περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

«Είμαστε σε επιφυλακή μέχρι να πάει στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία θα επισημοποιείται η συμφωνία που κάναμε με τον υπουργό –και γι’ αυτό αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις- ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των συναδέλφων δεν θα απολυθεί, μέσω διαθεσιμότητας, αλλά θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας», υποστηρίζει στο newpost o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φραγκίσκος Βορτελίνος.

Η… παραχώρηση του υπουργείου Παιδείας, που υπήρχε στο «τραπέζι» από την πρώτη μέρα των απεργιών, προβλέπει ότι από τους περίπου 1.050 διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ ΑΕΙ, που μπήκαν στο μικροσκόπιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, το 59,5%, δηλαδή οι 625 θα απορροφηθούν σε κάποιο από τα υπόλοιπα 28 ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου υπάρχουν κενά. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι περίπου 400 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με αβέβαιο μέλλον, αφού για κάποιους θα βρεθεί νέα θέση και για κάποιους άλλους όχι.

«Περιμένουμε να δούμε αν το υπουργεί θα τηρήσει την συμφωνία. Αν δεν τηρηθεί θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε», προειδοποιεί πάντως ο κ. Βορτελίνος.

Στο μεταξύ, η αίτηση ακύρωσης του μέτρου της διαθεσιμότητας του Καποδιστριακού, του Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου, δηλαδή των τριών από τα οκτώ πανεπιστήμια που εντάχθηκαν στο μέτρο, συζητήθηκε ήδη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Ρεπορτάζ: Σταυριανή Καραμανίδη
Πηγή:newpost.gr