ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: …«άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου»!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, είμαστε σοβαροί; Ρητορικό το ερώτημα καθόσον την απάντηση την γνωρίζουν ως και οι μπόμπιρες στην κούνια τους! Που λένε,  «εξ απαλών ονύχων»!

Αλλά εγώ θα το ξαναρωτήσω: Είμαστε σοβαροί;

Γιατί ρωτάω επιμόνως;

Μα γιατί, εάν πιστέψουμε την είδηση (και γιατί να μην την πιστέψουμε, άλλωστε) η κυβέρνηση καταστρώνει, λέει, στρατηγική σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο!

Πρώτα μας είπαν πόσο χρήσιμο, πόσο απαραίτητο για την ευημερία μας είναι το μνημόνιο!

Εμείς, που δεν τους πιστέψαμε,  «αγανακτήσαμε», βγήκαμε στους δρόμους, φωνάξαμε και μετά …πήγαμε καλοκαιρινές διακοπές!  Μη χάσουμε και τα μπάνια του λαού…

Όταν αποφασίσαμε να γυρίσουμε, η πλατεία …δεν ήταν γεμάτη! Ε, κάθε επανάσταση έχει και τα κουσούρια της!..

Έπειτα μας το σερβίρισαν το μνημόνιο με μπόλικο ρετσινόλαδο, γιατί σκέτο δεν κατέβαινε με τίποτα! Κόψανε μισθούς, συντάξεις, Δώρα και Επιδόματα, και μας  ρίξανε  στα …πατώματα!

Πάντα πίστευα ότι κάποια άσματα είναι  προφητικά… Όπως εκείνο το  «Μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια  (…) και τώρα κοιμάμαι στα σανίδια»! Αμ, το άλλο; Εκείνο της Χαρούλας που  έλεγε «Μάτια μου η Ελλάδα / Σε πάει φεγγαράδα/ και μες ΄την παρακμή της/ χτυπάει κι Ολυμπιάδα»!..

Εσύ, Χαρούλα, τα λεγες, αλλά  ποιος σε άκουγε;   Σίγουρα  όχι η Γιάννα!

…Κι έπειτα ήλθε το μνημόνιο!

Μνημόσυνο αν το έλεγαν μέσα θα ‘πεφταν!  Εμ, τόσο κλάμα που ρίξαμε όλοι…

Μέχρι και ο Ηριδανός ποταμός της Αθήνας, που τον «έθαψαν» για να περάσει από πάνω του το Μετρό,  ξαναγέμισε υπόγεια νερά!

Ύστερης απέλυσαν το μισό ευρύτερο δημόσιο γιατί  το στενότερο δεν το κουνάς  ούτε με τον Χριστόδουλο!  Όχι, βέβαια τον μακαριστό, τον άλλον, τον …Ξηρό και …σκασμός! Και τον Ξηρό τον απέλυσαν, αλλά αυτόν για άλλους λόγους. Τόσο φαγητό που έτρωγε είχε γίνει ασύμφορος  για το ταμείο του Κορυδαλλού!

Γι αυτό ούτε καν οι δικοί του τον ψάχνουν.

Κι αν τον βρουν, ποιος θα τον ταΐζει;

Έτσι που λέτε…  Πάνω που το συνηθίσαμε  το μνημόνιο, τώρα θέλουνε,  λέει, να το διώξουν!  Α, καλά, «Τρελαθήκαμε εντελώς»  που θα φώναζε και ο αείμνηστος  Φρέντυ Γερμανός!..

Καλέ, τι θα γίνουμε χωρίς μνημόνιο; Αν δεν έχουμε το ΔουΝουΤου να βρίζουμε, σε ποιον θα ξεσπάμε; Αν δεν έχουμε την Μέρκελ, που θα εκτονωνόμαστε;   Αν δεν έρχεται η Τρόικα κάθε τρεις και λίγο στην Αθήνα, ποιόν θα διώχνουμε για να τονώνεται και η εθνική μας περηφάνια; Ποιόν;  Τον Τσίπρα;

Αυτός, μάτια μου, ετοιμάζεται να μας αφήσει από μόνος του για την προεδρία της Ευρώπης που δεν την θέλει! Το σκέπτεστε; Ο Τσίπρας πρόεδρος της επιτροπής που αν δεν την περάσει γενεές 14 κάθε μέρα δεν ησυχάζει!

Καλά λένε «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου»!