Ερντογάν: Θα αποκήρυττα τα παιδιά μου αν εμπλέκονταν σε σκάνδαλα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι ο πρωτότοκος γιος του, ο Μπιλάλ, εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα.

“Πρόσφατα, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μια δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον των παιδιών μου. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: εάν κάποιο από τα παιδιά μου εμπλεκόταν σε μια τέτοια υπόθεση θα το αποκήρυττα αμέσως” είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου το όνομα του Μπιλάλ Ερντογάν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των περίπου 30 επιχειρηματιών και βουλευτών σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης. Η δικαστική αστυνομία ωστόσο αρνήθηκε να εκτελέσει το ένταλμα αυτό.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα σε βάρος του 34χρονου Μπιλάλ για αθέμιτη άσκηση επιρροής μέσω του ιδρύματος Turgev του οποίου είναι πρόεδρος. “Θέλω να επιβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε ποτέ ένταλμα σύλληψης ούτε εντολή για την κράτηση του Μπιλάλ Ερντογάν”, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι “οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει εγκαταλείψει τη χώρα ή κρύβεται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα”.

Από τις 17 Δεκεμβρίου δεκάδες διευθυντές εταιρειών, επιχειρηματίες και αιρετοί που θεωρούνταν προσκείμενοι στον Ερντογάν έχουν κατηγορηθεί ή και φυλακιστεί για απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και διαφθορά.