Είναι μνημονιακή υποχρέωση να καταργηθεί η δημόσια περίθαλψη;

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ

Παιδίατρος-Συγγραφέας

Η διάλυση των δημόσιων δομών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι προφανώς μνημονιακή υποχρέωση,όταν ο κύριος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιέλαβε πρωθύστερα 2.400 του ΕΟΠΥΥ που θα αυτοαπολυθούν,όταν ο εντεταλμένος Υπουργός Υγείας κύριος Άδωνις Γεωργιάδης,με καταχρηστικές παραγράφους του υπό ψήφιση σχεδίου Νόμου,θα έχει διαμομφώσει τις συνθήκες εκείνες,που θα οδηγήσουν στην έξοδο αυτούς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Με πρόσχημα λοιπόν την αποχώρηση αυτών των γιατρών και με την πρόθεση να κλείσει τις περισσότερες Μονάδες Υγείας του πρώην ΙΚΑ,θα προχωρήσει στην προσχηματική αξιολόγησή τους και στο οριστικό κλείσιμό τους,τελειώνοντας οριστικά με το θέμα των δημόσιων δομών του πρώην ΕΟΠΥΥ.
Στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο οι κύριοι βουλευτές γνωρίζουν πολύ καλά πως δε διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας,ώστε μελλοντικά να τις καταλάβουν νέοι γιατροί στη θέση αυτών που θα αποχωρήσουν και το κυριότερο δε διασφαλίζεται η περαιτέρω λειτουργία των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ,αφού θα αξιολογηθούν άμεσα με αδιαφανή και αβέβαια κριτήρια!
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη χειρότερο:Το πλαφόν στη συναταγογράφηση κάθε γιατρού,που άρχισε να ισχύει από τις 15 Ιανουαρίου.

Χωρίς δημόσιες δομές υγείας υποτίθεται ότι ο ασφαλισμένος θα αναζητήσει ιδιώτη γιατρό.Αν ο γιατρός δεν έχει εξαντλήσει το πλαφόν των επισκέψεών του,θα είναι πολύ τυχερός να μην  έχει εξαντλήσει το πλαφόν της συνταγογράφησής του!
Σε ποια χώρα ζούμε;
Ποιοι τα σκέπτονται όλα αυτά και με περισσό θράσος τα εφαρμόζουν;
Καταλαβαίνετε κύριοι της Κυβέρνησης τι κάνετε;
Έχει σκεφτεί πως εκτός της προσφυγής στη δικαιοσύνη των γιατρών κατά του Νόμου που θα ψηφίσετε,υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,στο οποίο θα προσφύγουν φορείς και οργανώσεις για πράξεις και παραλείψεις σας,που παραβιάζουν κατάφορα το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις δομές υγείας και στο αγαθό του φαρμάκου;
Ο τηλεοπτικός αστέρας που συμπτωματικά είναι και Υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε πως η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν αντιδρά στις αλλαγές που σχεδιάζει για τον ΕΟΠΥΥ,γι’αυτό και οι δρόμοι δεν έχουν γεμίσει από διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές κατά τα αλλαγών του!
Έτσι να συνεχίσει να πιστεύει και να ειρωνεύεται μέχρι την ημέρα που θα κληθεί ενώπιον ακροατηρίου να αποδείξει πως με τις πράξεις και τις παραλείψεις του δεν έβλαψε το ελληνικό λαό…που δε διαμαρτυρόταν,γιατί δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς επερχόταν σε βάρος του!