Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το “μανιφέστο” Ξηρού

Δηλώσεις για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού σε ιστοσελίδα έκαναν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας καθώς και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σχετικά με την “εμφάνιση” του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού τόνισε: «Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη».