Τουρκική φρεγάτα έκανε «κρουαζιέρα» για 3 ώρες φτάνοντας εως το Λαύριο

Σε πρωτόγνωρη κλιμάκωση προχώρησε σήμερα η Άγκυρα καθώς δεν παραβίασε κατά συρροή μόνο τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας αλλά έστειλε και την τουρκική φρεγάτα της να φτάσει έως και τη Τζιά σε κίνηση «επίδειξης σημαίας» και αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που οι στρατηγοί της Τουρκίας προβαίνουν σε τόσες πολλές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου μας και ταυτόχρονα πραγματοποιούν κατάχρηση της αβλαβούς διέλευσης με την αποστολή φρεγάτας τους η οποία έφτασε σε μικρή απόσταση από τις ακτές του Λαυρίου.

Συγκεκριμένα η τουρκική φρεγάτα «GIRESUN», προερχόμενη από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, εισήλθε σήμερα στις 15:35 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, νοτίως  της Κέας. Στη συνέχεια κινούμενη με Βόρειο-Ανατολική πορεία διήλθε μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στις 18:50.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο,  καθ’ όλη τη διάρκεια της πλεύσης του. Η σημερινή δράση της Τουρκίας κινητοποίησε τμήματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Άγκυρα σήμερα υλοποίησε άσκηση διείσδυσης στη χώρα μας και κατέγραψε τις αντιδράσεις και τους χρόνους ετοιμότητάς μας.

Πηγή: newpost.gr