Αντιπαρέθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρομοκρατία

Δεν έχει τέλος ο ανένδοτος που έχει κηρυχθεί ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρομοκρατία, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από την πρώτη στιγμή που ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη δεν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την τελευταία άδειά του, την Πρωτοχρονιά, η Συγγρού πέταξε το… γάντι στην Κουμουνδούρου, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως στις τάξεις του υπάρχουν στελέχη που υιοθετούν απόψεις ακραίων χώρων και δεν καταδικάζουν την τρομοκρατία.

Πέρυσι το φθινόπωρο, πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εισηγήθηκαν πως «πρέπει να τελειώνουμε με τα Εξάρχεια»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σήμερα, τα στελέχη αυτά προέρχονται κυρίως από την πρωτοβουλία ΑΝΑΣΑ – ΑΚΟΑ, Ρόζα αλλά και από μικρότερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως το Κοκκινοπράσινο.

Στη… λίστα της Συγγρού έχουν μπει και μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Μάνια Μπαρσέφκσι αλλά και ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο Δημήτρης Μπελαντής έχει κάνει το διδακτορικό του σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ οι Πάνος Λάμπρου και Χριστόφορος Παπαδόπουλος ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (σ.σ. μεταξύ άλλων καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη) στη δίκη της 17Ν.

Ο Πάνος Λάμπρου από την ΑΚΟΑ και η συνιστώσα Ρόζα διατηρούσαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχέσεις με το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο ωστόσο δεν είναι οργανικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δίκτυο, με έδρα τα Εξάρχεια, αποτελούσε ένα ισχυρό κέντρο επεξεργασίας κινηματικών και «αναρχοαριστερών» ιδεών, με αιχμή πάντα την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Από το Κοκκινοπράσινο προέρχεται και ο Μανώλης Σαρρής, που μαζί με τους Τ. Καρίμαλη, Γ. Μαρκατσέλη και Δ. Καρακώστα ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ η Μάνια Μπαρσέφσκι στη δίκη του Σάββα Ξηρού έκανε λόγο για «δίκη φρονημάτων».

Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Μάνια Μπαρσέφκσι αλλά και ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν μπει στη… λίστα της ΝΔ

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε… γρήγορα αντανακλαστικά στην εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ μετά το μανιφέστο του εκτελεστή της 17Ν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε όσα είπε και τόνισε πως ήταν «ο τελευταίος που μπορούσε να μιλήσει για δημοκρατία».

Σύμφωνα με Τα Νέα, πέρυσι το φθινόπωρο, πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εισηγήθηκαν πως «πρέπει να τελειώνουμε με τα Εξάρχεια». Οι φωνές αυτές μάλιστα ενώθηκαν με ορισμένες από τη μειοψηφία του Παναγιώτη Λαφαζάνη.