Ε. Αρβανιτάκη: Δεν ζήτησα χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού ούτε την αιγίδα για το Carnegie Hall

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση – απάντηση μέσω Facebook, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, για τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για εκείνη και την πολυσυζητημένη συναυλία της στη Νέα Υόρκη.

Η ερμηνεύτρια, αρνείται ότι ζήτησε χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού, για τη μαγνητοσκόπηση της συναυλίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Διευκρινίζει μάλιστα, ότι ο λόγος που άργησε να απαντήσει στις φήμες που ακούγονταν, είναι η ίωση η οποία την ταλαιπωρεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, όπως “ανέβηκε” στην επίσημη σελίδα της στο Facebook:

Συντάσσω αυτή την επιστολή απαντώντας στα όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επικείμενη συναυλία μου στο Carnegie Hall και το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν το έπραξα νωρίτερα γιατί μία σοβαρή ίωση δεν μου το επέτρεψε.
• Ουδέποτε ζήτησα χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και ουδέποτε κινήθηκα προς το Υπουργείο για να ζητήσω οικονομική υποστήριξη.
• Ποτέ δεν είπα ότι ζήτησα την αιγίδα ούτε του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε κανενός άλλου Υπουργείου ή φορέα πολύ απλά γιατί δεν τίθεται τέτοιο θέμα από το ίδιο το Carnegie Hall. To Carnegie Hall εντάσσει τη συναυλία μου στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και είναι ο παραγωγός, επομένως δεν δέχεται την αιγίδα οιουδήποτε φορέα, δημοσίου ή ιδιωτικού.
• Ο λόγος που θέλησα να επικοινωνήσω με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ότι θεωρώ ότι η πρόσκληση από το σπουδαίο αυτό θέατρο είναι μια μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα καλλιτέχνη και ήθελα να το κάνω γνωστό στο αρμόδιο Υπουργείο.
• Σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή την εν λόγω συναυλία ερωτήθηκα αν θα υπάρξει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο ή αν θα βιντεοσκοπηθεί αυτή η συναυλία. Απάντησα αρνητικά λέγοντας ότι το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό, άρα και απαγορευτικό. Απορώ κι εγώ με όλα αυτά τα δημοσιεύματα που με φέρουν να αιτούμαι του ποσού των 160.000€ από το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσω να βιντεοσκοπήσω και να ηχογραφήσω την παράσταση – πόσο μάλλον να την κυκλοφορήσω μέσω πολυεθνικής, όπως διάβασα στο άρθρο του κυρίου Μποσκοΐτη στη Lifo.
Όλη αυτή η παρεξήγηση δε θα είχε συμβεί αν η κυρία Ναταλί Χατζηαντωνίου, η κυρία Χρυσούλα Παπαϊωάννου και ο κύριος Αντώνης Μποσκοΐτης είχαν επικοινωνήσει πρώτα μαζί μου. Μετά από 30 χρόνια πορείας και 17 χρόνια ενός υπέροχου μουσικού ταξιδιού σε πολλά φεστιβάλ, θέατρα και χώρους στο εξωτερικό, για τα οποία ποτέ δεν ενόχλησα κανέναν για να τα ανακοινώσω, αναρωτιέμαι τώρα γιατί τόση εμπάθεια. Δεν το αξίζω. Ελευθερία Αρβανιτάκη 25.01.2014

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

Ε. Αρβανιτάκη: Το πρόβλημα υγείας και τα… “παρατράγουδα” για τη συναυλία στη Νέα Υόρκη

Πηγή: http://www.tlife.gr/Article/news-arvanitaki/0-9-57254.html

 

Με απογοήτευση οι θαυμαστές της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, πληροφορήθηκαν την Πέμπτη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter αλλά και μέσω Facebook ότι η παράσταση στο Διογένης Studio ματαιώνεται λόγω ίωσης…/

Πληροφορίες μάλιστα, θέλουν την τραγουδίστρια να έφτασε μέχρι το νοσοκομείο λόγω αυτής της ίωσης, η οποία τελικά την οδήγησε στην ματαίωση της παράστασης που δίνει στο Διογένης Studio μαζί με την Α. Πρωτοψάλτη.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για την διάσημη ερμηνεύτρια, καθώς εκτός από το πρόβλημα υγείας της, έχει να αντιμετωπίσει και τα πολλά σχόλια των τελευταίων ημερών, για τη συναυλία της στο  Carnegie Hall, στην Νέα Υόρκη, που είναι προγραμματισμένη για την 1η Φεβρουαρίου.

/

Οι φήμες που ήθελαν την ίδια να ζητάει χρήματα από το Υπουργείου Πολιτισμού για την συγκεκριμένη συναυλία – μάλιστα κάποιοι μίλησαν για 160.000 που ζήτησε η ερμηνεύτρια από το ΥΠΠΟ για την μαγνητοσκόπηση – προκάλεσαν σάλο στα social media και το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων.

Άλλες πληροφορίες λένε, ότι από τους συνεργάτες της διαρρεεται πως δεν ζήτησε χρήματα από το Υπουργείο αλλά μόνο την αιγίδα του.

Πηγή: http://www.tlife.gr/Article/news-arvanitaki/0-9-57254.html