Αβραμόπουλος: Η Βουλή με την παρούσα σύνθεση μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο

Αντιπαραγωγική χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως η Βουλή, με τη σημερινή σύνθεσή της, μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει πως «η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι από το Σύνταγμα μια συναινετική διαδικασία και έτσι πρέπει να την εκλαμβάνουν και να την ερμηνεύουν όλα τα κόμματα της Βουλής, που έχουν την πολιτική και ηθική ευθύνη, απέναντι στον λαό και στο έθνος, της διατήρησης της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία στις προτάσεις της για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προτείνει την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου, κατά τρόπον ώστε, μεταξύ άλλων, η εκλογή του να μην συνδέεται με τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως «η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνηση» τονίζοντας πως στις αρχές Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν «οι προτάσεις για θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων». Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης, θα συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκρισή της.

«Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: newpost.gr