Nέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για την Κυριακή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταγίδες που θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώση πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στις ανατολικές θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Γρήγορη εξασθένηση των φαινόμενων από τα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα βορεια. Σταδιακη εξασθένηση των φαινόμενων. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια ημιορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί, βορειοδυτικοί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα νότια νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιόνια στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για την επόμενη εβδομάδα

Δευτέρα 27-01-2014

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μα πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 28-01-2014

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Τέταρτη 29-01-2014

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Πέμπτη 30-01-2014 και Παρασκευή 31-01-2014

Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Λίγα Χιονιά στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Στα ανατολικά και νότια βόρειοι, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.