Νίκος Δένδιας: Η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος

Εκεί εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ για τον Ξηρό

Το μήνυμα ότι η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, στέλνει ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» και ερωτηθείς αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται».

Ο κ. Δένδιας δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

Ο υπουργός αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που συνελήφθησαν για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης» όπως τονίζει.

Σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες περιπτώσεις από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».

Συνάντηση και συνεργασία Ξηρού – Μαζιώτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, απόρρητα στοιχεία φέρεται να έχει στη διάθεση της η Αντιτρομοκρατική για τις κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο εκτελεστής της 17Ν έχει συναντήσει τα τελευταία 24ωρα τον Νίκο Μαζιώτη και ετοιμάζουν μαζί χτύπημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πιθανώς δεν βρίσκονται στο ίδιο μέρος αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία.

Η προκήρυξη για τους πυροβολισμούς στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη -πίσω από την οποία, σύμφωνα το δημοσίευμα, φαίνεται ότι κρύβεται ο Μαζιώτης- καθυστερεί να αποσταλεί.

Ο λόγος θεωρείται πως είναι το γεγονός ότι το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» έχει το νέο της ενίσχυσης της οργάνωσης από τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η συνεργασία των δύο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, προκαλεί ανησυχία στις Αρχές, καθώς ουσιαστικά ενώνει δύο αντιλήψεις ανταρτικού πόλεως:

-Τις οργανωμένες επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και

-Τα «χτυπήματα» μεγάλου βεληνεκούς και εν ψυχρώ της «17 Νοέμβρη»

«Ταμείο τρομοκρατών» με 10 εκατ. ευρώ

Την ίδια ώρα, ταμείο εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να διαθέτει το εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα χρήματα ξεπερνούν, τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολό τους αποτελούν λεία ληστειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2012 και Αυγούστου 2013, ο Μαζιώτης φέρεται να έχει διαπράξει 5 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες με συνολική λεία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης παρατηρούν ότι το εύρος του ταμείου εξασφαλίζει στα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα αγοράς όπλων και πυρομαχικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται πιθανό το επόμενο διάστημα να ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς ατόμων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών.

Το γλέντι της φυλακής για την απόδραση

Γλέντι στην υγειά του… Χριστόδουλου Ξηρού έγινε στην Α’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του «Μανώλη» της 17Ν.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», εκτός από το ρεβεγιόν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς μεταξύ του Ξηρού και των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», πάρτι στήθηκε και στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, προσκεκλημένα ήταν τα μέλη της «Συνωμοσίας» αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που είναι θετικά διακείμενοι στις απόψεις τους.

Το… μενού περιελάμβανε φαγητό, άφθονο ποτό και… επαναστατικά τραγούδια και συνθήματα.

Πηγή: Real.gr