H Google πούλησε τη Motorola Mobility στη Lenovo έναντι 2,91 δισ. δολαρίων

H Lenovo μπήκε πολύ δυναμικά στο 2014, αφού μετά την εξαγορά τού τμήματος των x86 server της ΙΒΜ, αγόρασε και τη Motorola από τη Google, deal που αιφνιδιάζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Η Google θα χάσει πολλά χρήματα, αφού εξαγόρασε τη Motorola Mobility έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από περίπου 2 χρόνια ενώ τώρα την πουλά μόλις 2,91 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά τής Motorola είχε δώσει στη Google πρόσβαση σε περισσότερες από 17.000 ευρεσιτεχνίες, “προίκα” που ήταν πολυτιμότερη για την εταιρεία από την δραστηριότητα της κατασκευής smartphones, αφού τις αξιοποιούσε στον “πόλεμο της πατέντας”, υπερασπιζόμενη το Android.

Στα πλαίσια αυτά, η Google δήλωσε πως θα διατηρήσει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μέρος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τής Motorola, και δεν θα το παραχωρήσει στη Lenovo, ως “πακέτο” στη συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει το μοντέλο mobile πλατφόρμα και συσκευές” που πρώτη εφάρμοσε η Apple και φάνηκε πως, τηρουμένων των αναλογιών, η Google θέλησε να ακολουθήσει με την εξαγορά τής Motorola και κατόπιν και η Microsoft, με την πρόσφατη εξαγορά τής Nokia.

Αναλυτικά, την ανακοίνωση της εταιρείας, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

PC MAGAZINE