Αναβάθμιση του Τμήματος Ελληνικών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας

Του ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ

Σε σημαντικές κινήσεις με τις οποίες ενισχύεται το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας προέβησαν οι πανεπιστημιακές αρχές, αλλά και το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου, προσφέροντας υποτροφίες σε φοιτητές.

Πρόσφατα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών, James Donald, ανακοίνωσε ότι θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης πτυχιακών  μαθημάτων δευτερεύουσας κατεύθυνσης (minor) για τους μαθητές του University of NSW σε συνεργασία με  το Tμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ.
Με βάση αυτή την απόφαση, το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών ενέκρινε την χορήγηση μερικών  υποτροφιών  (μείωση διδάκτρων της τάξεως του 50%) στους πρώτους είκοσι φοιτητές που θα εγγραφούν στο μάθημα «Εισαγωγή στα Ελληνικά Α» για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η οικονομική αυτή ενίσχυση προσβλέπει στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ενδεχόμενη επέκταση του Τμήματος των Ελληνικών Σπουδών στο UNSW.

Η Δρ. Ευφροσύνη Δεληγιάννη, επί κεφαλής του Τμήματος Ελληνικών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι η απόφαση για συνεργασία με το αντίστοχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ «είναι οπωσδήποτε θετική εξέλιξη και ευχαριστώ τον κοσμήτορα της Σχολής κ. James Donald για την αγαστή συνεργασία και για τη θετική ανταπόκρισή του σε κάθε εισήγησή μας για την προώθηση των Ελληνικών.

«Η στάση του απέναντι σε οποιοδήποτε αίτημά μας που αφορά στο Τμήμα και στην προβολή του υπήρξε πάντοτε υποστηρικτική», δήλωσε η Δρ. Δεληγιάννη.
Από πλευρίας του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, κ.  Κώστας Βερτζάγιας, δήλωσε ότι «η απόφαση του Πανεπιστημίου δικαιώνει τους αγώνες και τις προσπάθειες της παροικίας για την παραμονή και την εδραίωση του τμήματος των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.
«Με αφορμή την κίνηση αυτή, το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών αποφάσισε να προβεί στη χορήγηση των υποτροφιών ως ένδειξη καλής θέλησης» επεσήμανε ο κ. Βερτζάγιας.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία το ακαδημαϊκό έτος 2013, η οποία κορυφώθηκε με την ιδιαίτερα επιτυχή διεξαγωγή του Διεθνούς Συμποσίου για τον Κωνσταντίνο Καβάφη τον περασμένο Ιούνιο.
«Όπως διαφαίνεται από τις προαναφερθείσες εξελίξεις, το 2014 ξεκινά με τις πιο ευοίωνες προοπτικές για την επικείμενη πορεία των Ελληνικών Σπουδών στο UNSW και ανοίγει ενδεχομένως τον δρόμο για ακόμα πιο σημαντικά επιτεύγματα και επιδιώξεις στο προσεχές μέλλον» δήλωσε η Δρ. Δεληγιάννη.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στον αριθμό  02-93852188, να στείλουν ηλεκτρονικό γράμμα στο e.deligianni@unsw.edu.au ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.handbook.unsw.edu.au/undergraduate/courses/2014/arts1540.html

Πηγή:Neoskosmos.com