Παπαθεμελής: Άνευ όρων παράδοση στις αξιώσεις των Σκοπίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Σ. Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

             Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε συνδέσει κάποτε την πολιτική του ύπαρξη με την αντιπαράθεσή του στον ενδοτισμό του κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

             Οι δύο ιστορικοί πολιτικοί ηγέτες της χώρας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, διεκήρυξαν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ονομασία για το γειτονικό προτεκτοράτο που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του

             Ο ενδοτισμός των επιγόνων κορυφώθηκε χθες  από το επίσημο βήμα της Βουλής των Ελλήνων όπου ο ΥΠΕΞ δήλωσε :

             «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο “ Μακεδονία”, που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία».

             Και το απαραίτητο πλαστικοποιημένο κερασάκι της τούρτας που δεν το πιστεύει  κανείς τους:

             «Και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes».

             Ποιον δουλεύουν οι κύριοι αυτοί;

             Για τον πρώτον διδάξαντα τον ενδοτισμό στο σκοπιανό ,τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε δηλώσει εμβρόντητος τότε το 1993 ο Πρόεδρος της επί των Εξωτερικών Επιτροπής του Κογκρέσου Lee Hamilton:

             «Συμβιβασθήκατε ακαριαία και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε. Μας αφήσατε σύξυλους με την υποχωρησή σας».

             Ευελπιστούσαμε όλο το διαρρεύσαν 24ωρο ότι ο Πρωθυπουργός θα διόρθωνε τον υπουργό του. Δεν το έπραξε. Άρα είναι συνυπεύθυνος της κατά κράτος υποχώρησης και της άνευ όρων παραδοσής μας στις αξιώσεις των Σκοπίων και των κηδεμόνων τους.