Στην Αθήνα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών – Θα συναντηθεί με Βενιζέλο

Την καλή πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επισφραγίζει η επίσκεψη στην Αθήνα της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Βικτόρια Νούλαντ την Κυριακή, η οποία θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κ. Νούλαντ θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα προηγηθεί συνάντηση της κ. Νούλαντ με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Αναστάσιο Μητσιάλη.

Η αμερικανίδα αξιωματούχος θα συναντηθεί ακόμη με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων, για να συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα, περιλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης, επενδυτικά θέματα αλλά και την κυοφορούμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ – ΕΕ.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Λευκωσία, οπού θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου.

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιανουαρίου ο κ. Βενιζέλος είχε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου στην Ουάσιγκτον τους οποίους ενημέρωσε και για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.