Δόλλης: Αν έγινε έρευνα (για τα οικονομικά του ΣΑΕ) καλώς έγινε

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και πρώην αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας, Δημήτρης Δόλλης, δήλωσε άγνοια για την έρευνα που έγινε αναφορικά με τον οικονομικό απολογισμό των μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού των ετών 2006, 2007, 2008 και 2009 όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, για τα θέματα της αρμοδιότητας του.

«Δεν έχω ιδέα για το θέμα αυτό. Οφείλω να πω όμως πως αν έγινε έρευνα καλώς έγινε. Αυτοί που λειτούργησαν και λειτουργούν σωστά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» είπε ο κ. Δόλλης.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού στη σημερινή μορφή του έχει τελειώσει. «Αν δημιουργηθεί ένα νέο όργανο αυτό θα πρέπει να εκπροσωπεί σωστά την ομογένεια, να προέρχεται απ’ αυτήν και να μην είναι κρατικοδίαιτο» είπε.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, που βρέθηκε στη Μελβούρνη για οικογενειακούς λόγους, είπε ακόμα ότι δραστηριοποιείται με το κόμμα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την επανένωση του κεντροαριστερού χώρου.

Υπερασπίστηκε δε πολλά από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος υπηρέτησε αν και παραδέχθηκε ότι «σημειώθηκαν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες».

Πηγή:ΑΠΕ