“Αδειάζει” τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης

Σε ευθεία αποδοκιμασία των πρόσφατων δηλώσεων των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού προχώρησε ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «αυθαίρετες εκτιμήσεις ότι το απεχθές χρέος είναι, τάχα, μόλις 5%», όπως υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης, και «ατελέσφορες και βαθιά λαθεμένες δεσμεύσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Γιάννης Μηλιός πρσθέτοντας ότι είναι τουλάχιστον ατυχείς οι αναφορές σε σχέδια Μάρσαλ.

«Η προσωπική μου θέση είναι η συνολική διαγραφή του χρέους. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άνευ όρων διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αν χρειαστεί και μονομερώς, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξη του απαντά και στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτά «αποτελούν μια μεγάλη παγίδα για την Αριστερά» εκτιμώντας ότι «ενδεχομένως τέτοια άθλια σενάρια να ενισχυθούν αν φύγει από τη μέση το δίδυμο Σαμαρά και Βενιζέλου». «Για τη χώρα και για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν απαντήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν την Κεντροαριστερά ή την Κεντροδεξιά. Η λύση για τον τόπο είναι μια και ξεκάθαρη: μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα εφαρμόσει με συνέπεια μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική» συμπλήρωνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει, ακόμα ως «ένα από τα πιο εχθρικά υποστηλώματα για μια αριστερή προοδευτική πολιτική στη χώρα» κιινήσεις όπως η «Ελιά» προσθέτοντας ότι «το καλό είναι ότι πρόσωπα και καταστάσεις σ’ αυτό το χώρο έχουν καταστεί τόσο αναξιόπιστα έως μισητά στο λαό, ώστε δεν έχουν καμιά προοπτική αυτή την περίοδο».
Πηγή : protothema.gr