Ενώπιον Ελβετού εισαγγελέα απολογείται ο Ζήγρας -Τι θέλει να μάθει για το «μαύρο» χρήμα

Νέες εξηγήσεις, αυτή τη φορά ενώπιον εκπροσώπων της ελβετικής δικαιοσύνης, δίνει ο Νίκος Ζήγρας. Ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έχει καταδικαστεί ήδη για την υπόθεση του «μαύρου χρήματος» του πρώην υπουργού, βρίσκεται από το πρωί στην Ευελπίδων προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις Ελβετού εισαγγελέα.

Η διαδικασία, που γίνεται παρουσία των ανακριτών διαφθοράς όπως και ενός Ελβετού οικονομολόγου, αφορά την έρευνα της Ελβετίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με εμπλοκή εννέα προσώπων και «ελληνικού ενδιαφέροντος». Ανάμεσά τους πέρα από τον Νίκο Ζήγρα και τον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι η σύζυγος του τελευταίου, Βίκυ Σταμάτη, η αδελφή της πρώην συζύγου του αλλά και ένας Ελληνας υπάλληλος του ελβετικού υποκαταστήματος της Morgan Stanley.

Αλλωστε, στο πλαίσιο της έρευνας, εξηγήσεις θα δώσει στον Ελβετό Εισαγγελέα ο κ. Τσοχατζόπουλος την Τρίτη, ενώ έχουν ζητήσει να εξετάσουν και τη σύζυγό του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο ερωτηματολόγιο που απέστειλαν οι Ελβετοί στις ελληνικές Αρχές, μεταξύ άλλων οι Ελβετοί ζητούν απαντήσεις στα εξής:
– Με ποιες τράπεζες διατηρούσε σχέσεις ο κ. Ζήγρας και με ποιους εμφανιζόμενους και πραγματικούς οικονομικούς δικαιούχους.
– Ποιες σχέσεις είχε συνάψει με τράπεζες, κατ’ εντολή τρίτων, ποιος έδινε την εντολή και ποιος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος.
– Ποιος άνοιξε λογαριασμούς στη Morgan Stanley που είναι στο όνομα του κ. Ζήγρα, εάν είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, εάν όχι ποιος είναι ο πραγματικός, ποιος ελάμβανε αποφάσεις και ποιος ο σκοπός της δημιουργίας των λογαριασμών.

Επιπλέον, οι Ελβετοί θέλουν διευκρινίσεις για δύο λογαριασμούς στη Morgan Stanley, στους οποίους το διάστημα 2000-2001 πιστώθηκαν επιταγές συνολικού ποσού 29.404.000 ελβετικών φράγκων, ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκε λογαριασμός του κατηγορούμενου στην υπόθεση των TorM1, επιχειρηματία Φουάντ αλ Ζαγιάντ, στην Credit Agricole.

Ακόμη θέλουν να μάθουν αν ο εμπλεκόμενος Ελληνας υπάλληλος της Morgan Stanley γνώριζε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος των σχέσεων με ελβετικές τράπεζες.

iefimerida.gr