Reuters: Κοντά σε συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014

Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών για το πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014 έχουν πλέον γεφυρωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, κι έτσι οι διαπραγματεύσεις απαλλάσσονται από ένα σημαντικό “βαρίδι”.

Το ρεπορτάζ του Reuters επικαλείται πηγές και από τις δύο πλευρές, που επιβεβαίωσαν πως υπάρχει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του τρέχοντος έτους, η οποία επετεύχθη χάρη στο υψηλότερο του αναμενομένου πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Σημειώνεται ότι ένας από τους σοβαρότερους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα ήταν μέχρι τώρα οι διαφωνίες για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014, που εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σε άλλο δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ύψους 10-20 δισ. ευρώ, όπως υποστήριζε άλλωστε ήδη από την Κυριακή το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Πηγή:News.gr