“Έφυγε” η Τζένη Βάνου

“Έφυγε” η Τζένη Βάνου

Πριν από λίγο το νοσοκομείο Μεταξά, όπου νοσηλευόταν η Τζένη Βάνου, επιβεβαίωσε την δυσάρεστη πληροφορία για την απώλεια της δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Το καλοκαίρι η Τζένη Βάνου είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από την επάρατη νόσο και δήλωνε αισιόδοξη για την μεγάλη μάχη που είχε μπροστά της.

O γιος της Τζένης Βάνου, Μιχάλης Ρηγόπουλος, μίλησε για την απώλεια της μητέρας του.

“Τυχερή ήταν η Ελλάδα που την είχε παιδί της” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Tον Αύγουστο η γνωστή τραγουδίστρια έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να της αφαιρέσουν έναν όγκο.

Η κηδεία της 75χρονης ελληνίδας τραγουδίστριας που κατέληξε στο νοσοκομείο Μεταξά, θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης την Παρασκευή.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και «μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, βρίσκoνταν μακριά από τη δισκογραφία.