Ο Κώστας Μακεδόνας ξεσήκωσε το Σίδνεϊ

Από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Κ. Μακεδόνα στο Σίδνεϊ

Από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Κ. Μακεδόνα στο Σίδνεϊ

4 Feb 2014
Του ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ
Από: Neoskosmos.com

Αν και δεν είχε καλά-καλά συμπληρώσει 24 ώρες επί αυστραλιανού εδάφους, ο τραγουδιστής, Κώστας Μακεδόνας, εμφανίστηκε ακούραστος το Σάββατο το βράδυ στην σκηνή του Enmore Theatre του Σίδνεϊ και ξεσήκωσε τους τυχερούς ομογενείς που πήγαν να τον ακούσουν.
Η συναυλία του ήταν η πρώτη για τον ίδιο στην Αυστραλία και αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση για το φετινό Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο Μακεδόνας ερμήνευσε, κυρίως στο πρώτο μέρος, δικά του γνωστά τραγούδια από την 25χρονη διαδρομή του στο ελληνικό πεντάγραμμο («Μη μου λες αντίο», «Κάτσε Καλά», «Το ποδήλατό μου» κ. ά.) αλλά και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων δημιουργών (απέσπασε ιδιαιτέρως θερμό χειροκρότημα όταν είπε δύο τραγούδια του Νίκου Γούναρη).

Τον συνόδευσαν η νέα ταλαντούχος λαϊκή ερμηνεύτρια, Ειρήνη Τουμπάκη, καθώς και τμήμα της Ορχήστρας «Έμμετρον» με επικεφαλής τον μουσικό Μανώλη Γεωργοστάθη. Τα ορχηστρικά του συγκροτήματος εντυπωσίασαν ιδιαίτερα το κοινό.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και εξέφρασε τη χαρά του που, επιτέλους, επισκέφθηκε αυτή τη χώρα και βρέθηκε κοντά στους ομογενείς.

Προσφωνώντας το ακροατήριο, συνεχάρη τους απόδημους γιατί αγαπούν και σέβονται την Ελλάδα πιο πολύ από τους ανθρώπους που την κατοικούν, ενώ ευχήθηκε να βρεθεί ξανά στην Αυστραλία σύντομα και να μην χρειαστεί να «ξαναπεράσουν 25 χρόνια».

Στο τέλος, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη, ευχαρίστησε τον Έλληνα ερμηνευτή και όλο το συγκρότημα.

«Προσηλωμένοι πάντα στη γραμμή μας να φέρνουμε στην Ομογένεια ό,τι το καλύτερο από το σημερινό πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους φέραμε τον Κώστα Μακεδόνα – για χρόνια το προσπαθούσαμε» είπε η κ. Καρτέρη.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης, επικεφαλής κλιμακίου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, Χαράλαμπος Δαφαράνος, με την σύζυγό του Εύα, ο γενικός πρόξενος Δρ. Σταύρος Κυρίμης, και άλλοι παράγοντες.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ «Αντίποδες» στη Μελβούρνη.