«Φαγώθηκαν» ακόμα και δωρεές στη μνήμη των μαθητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Πηγή:Newpost.gr
Μάρτυρες μιας ιστορίας απίστευτου θράσους έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι γονείς των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών το 2003.

Ήταν μια τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, δεν εμπόδισε όμως κάποιους να την εκμεταλλευτούν με το χειρότερο τρόπο.

Στη μνήμη των θυμάτων είχαν δοθεί από τον ΟΠΑΠ ως δωρεά 400.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν στο Μακρυχώρι Ημαθίας– ιδιαίτερη πατρίδα των περισσότερων θυμάτων- και σε ένα ακόμη σημείο του τότε δήμου Αποστόλου Παύλου, δύο αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για υπεξαίρεση των χρημάτων αυτών αλλά και άλλων πόρων του δήμου, συνολικού ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, κατηγορείται – σε βαθμό κακουργήματος- ο τότε δήμαρχος Αποστόλου Παύλου.

«Το πρώτο γήπεδο, αξίας 100.000 ευρώ το κατασκευάσαμε και μετά δεν υπήρχαν λεφτά να το πληρώσουμε. Μάλιστα ο ανάδοχος προχώρησε σε πλειστηριασμό άλλων εκτάσεων του δήμου αφού δεν πληρωθηκε ποτέ», λέει στο newpost ο διάδοχος του κατηγορούμενου δημάρχου, δημοτικός σύμβουλος στη Βέροια σήμερα, Απόστολος Νεστορόπουλος.

Φυσικά, το δεύτερο γήπεδο, αξίας 300.000 ευρώ δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου και κυρίως οι γονείς των θυμάτων είναι, πάντως, ανάστατοι από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο πρώην δήμαρχος που κατηγορείται για την υπεξαίρεση θα δικαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.