Σαμαράς στη σύσκεψη για την Κεφαλονιά: Πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο την Κεφαλονιά. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε ανακοίνωσή του τόνισε πως πάνω απ’ όλα πρέπει να προστατευθούν οι άνθρωποι του νησιού.

Πιο αναλυτικά, σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε “Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμαία.  Πρέπει να προστατεύσουμε πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση”.

Και συνέχισε “Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθώπους μας και θα πρέπει πάνω απ΄’ολα για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά να είμαστε κι εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει”.

Τέλος είπε πως θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση. “Στο τέλος θα βγάλουμε και μια ανακοίνωση για να έχει και ο κόσμός γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας”.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν επισκεφτεί το νησί μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

 

Τι ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τον στρατό

Να βρεθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα θέρμανσης των καταυλισμών σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με θέμα την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά.
Πηγή:NewsIt.