Τη Δευτέρα η απολογία Φιλιππίδη – Απελάθηκε, λέει το ΥΠΕΞ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος μέχρι τότε θα κρατείται στην ΓΑΔΑ. Ο κατηγορούμενος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι δεν απελάθηκε.

Νωρίτερα, εισερχόμενος συνοδεία αστυνομικών και με χειροπέδες στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε πως δεν έχει απελαθεί, αλλά ότι επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα, τις λίγες ώρες που ήταν ελεύθερος μέχρι την εκτέλεση του δεύτερου εντάλματος. «Επέστρεψα με την θέλησή μου, όπως υποσχέθηκα».

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη νωρίς το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον περίμεναν στον χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος από όπου έφτασε με πτήση των τουρικών αερογραμμών.

ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ

Απελάθηκε στην Ελλάδα ο Άγγελος Φιλιππίδης και δεν επέστρεψε οικειοθελώς. Αυτό αποκάλυψαν στο newpost.gr πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχετικό ερώτημα.
Μετά το θρίλερ που έχει ξεσπάσει γύρω από το καθεστώς επιστροφής του κατηγορούμενου για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Άγγελου Φιλιππίδη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθαρίζουν στο newpost.gr πως ο Άγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το σχετικό αίτημα προς τις τουρκικές αρχές.
Το αίτημα έγινε δεκτό και ο κ. Φιλιππίδης απελάθηκε στην Ελλάδα χωρίς να έχει δικαίωμα επιλογής για το αν θα επιστρέψει στη χώρα η θα πάει κάπου αλλού. Συνεπώς ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν επέστρεψε επειδή το επέλεξε αλλά επειδή η διαδικασία το επέβαλε.
Πηγή΅Newpost.gr

ΧΡΟΝΙΚΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Άγγελου Φιλιππίδη, καθώς ο πρώην διοικητής του ΤΤ απελάθηκε από την Τουρκία και επέστρεψε στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης. Αμέσως συνελήφθη από αστυνομικούς και πρόκειται να μεταφερθεί, αρχικά στη ΓΑΔΑ και μετά στην Εισαγγελία.

Πηγή:In.gr

 

Έφτασε στι 9 το πρωί στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.κατόπιν συνεννόησης των Ελληνικών Αρχών με τις Τουρκικές Αρχές.

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ επιβαίνει στην πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.

Ο κ. Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές θα παραληφθεί από αστυνομικούς της ασφάλειας προκειμένου να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε επικοινωνία του newpost.gr με τον δικηγορο του κ. Αθανάσιο Βαρλάμη εκείνος επεσήμανε πως ο κ. Φιλιππίδης επιστρέφει από μόνος του στην Ελλάδα και πως πρόκειται για δική του επιλογή.
Πηγή: newpost.gr

Μετά από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές ο καταζητούμενος για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης επιστρέφει αεροπορικώς στην Αθήνα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ βρίσκεται στην πτήση των τουρκικών αερογραμμών ΤΚ 1845 και η προγραμματισμένη άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για τις 09:05.

Πηγή: Iefimerida.gr

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στο Τμήμα Αλλοδαπών έχει μεταφερθεί από το πρωί ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές του Μάλτεπε, καθώς το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.

Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταφορά του στο Τμήμα Αλλοδαπών, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα πρέπει να εκτελέσoυν τα τουρκικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους (δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία).

Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση λένε ότι επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στην μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης.

«Διώκομαι εξαιτίας της φιλίας μου με τον Καρμανλή»

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται να δηλώνει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».

«Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» φέρεται να υποστήριξε μέσω διερμηνέων και δικηγόρων στο δικαστήριο. Σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχει πει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμποδίσει την έκδοσή του.

«Η δίωξή του είναι πολιτική λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» φέρεται να υποστηρίζει ο δικηγόρος του στο τουρκικό δικαστήριο.

Ενόχληση του περιβάλλοντος Καραμανλή

Έντονη ενόχληση στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Αγγελου. Φιλιππίδη και το επιχείρημά του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της… Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης», έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή και σημείωναν με έμφαση ολτι υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ