Φοιτήτρια έχασε τη ζωή της στο πανεπιστήμιο επειδή… οι νοσοκόμοι ήταν άντρες

Μια φοιτήτρια στη Σαουδική Αραβία έχασε τη ζωή της λόγω καρδιακής προσβολής αφού στελέχη του πανεπιστημίου της αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε άνδρες τραυματιοφορείς, που έφτασαν στο σημείο με ασθενοφόρο, να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, γράφει σήμερα η εφημερίδα Οκάζ.

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 11:00 σε μία από τις σχολές για τις φοιτήτριες, ανέφερε η Οκάζ, αλλά το προσωπικό του πανεπιστημίου καθυστέρησε τους νοσοκόμους επί δύο ώρες.

Το προσωπικό του πανεπιστημίου υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στο χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Σαουδική Αραβία ασκεί πολιτική διαχωρισμού των φύλων σε σχεδόν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, βάσει της ιδιαίτερα αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου στη χώρα αυτή.

Το 2012, δημοσιεύματα είχαν αναφέρει πως 15 μαθήτριες είχαν πεθάνει σε μια πυρκαγιά στη Μέκκα επειδή η θρησκευτική αστυνομία δεν τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν το κτίριο διότι δεν ήταν σωστά ντυμένες. Η καταγγελία αυτή ωστόσο αργότερα είχε διαψευστεί από τις αρχές.

kool news