Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μικροομολογιούχοι

Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μικροομολογιούχοι της χώρας προσπαθώντας να επανακτήσουν όσα δίχως τη συναίνεσή τους τούς αφαίρεσαν.  Όπως λέει  στη «Δημοκρατία» ο αντιπρόεδρός τους Γιάννης Τσολιάς, βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις μηνύσεις εναντίον όλων των υπευθύνων, πολιτικών προσώπων, Τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών, προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ, τις οικονομίες τους που έχασαν με το «κούρεμα» του PSI.
Στο πλευρό τους βρίσκονται προσωπικότητες όχι μόνο από τον ελλαδικό χώρο, αλλά και από διεθνείς φορείς. Ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, η γραμματέας του παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ολγα Σαραντοπούλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλας είναι μόνο μερικοί από όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν 15.000 οικογένειες μικροομολογιούχων.

«Παρακαλώ με την έμφρονα σύνεσή σας φροντίσετε για την κατά το δυνατόν επίλυση του ακανθώδους προβλήματος. Αφού το Ελληνικό Δημόσιο επρότεινε την επένδυση αυτή, νομίζω ότι δεν ευθύνονται άνθρωποι του μόχθου που αποταμίευσαν και επένδυσαν τα χρήματά τους για ένα καλύτερο μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους, να περιέλθουν σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση” αναφέρει σε επιστολή του στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Αλλά και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2014 επισημαίνει: “Πιστεύω ότι συμφωνείτε το Κράτος να μην αδικήση τους Πολίτας του, οι οποίοι το ενεπιστεύθησαν. Γνωρίζων αρκετούς εξ Αυτών διαπίστωσα την διακατέχουσαν αυτούς πικρίαν.  Αισθάνονται ουχί μόνον ηδικηθέντες λόγω της οικονομικής απώλειας, αλλά και εξαπατηθέντες”.
Εξάλλου, η γραμματέας του παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ολγα Σαραντοπούλου, σε σχετικά πρόσφατη επιστολή της στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για «15.000 ελληνικές οικογένειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην πλειοψηφία τους απλούς ανθρώπους, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι αποταμίευσαν τις οικονομίες μιας ζωής σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας. Σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση αφού μετά την απόφαση για το “κούρεμα” του δημόσιου χρέους έχουν υποστεί απώλειες της τάξης του 75% και πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Το ελληνικό κράτος εμφανίζεται αφερέγγυο προς τους πολίτες του, προς τους Ελληνες του εξωτερικού που το εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».

Το δράμα που περνούν οι μικρο-ομολογιούχοι αποτύπωσε με ενάργεια και αίσθημα βαθιάς οδύνης, ο εκπαιδευτικός Κ.Τ. σε επιστολή του προς την Ρanhellenic Post επισημαίνοντας ότι “δεν είμαστε παρά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι νοικοκυραίοι, Αποταμιευτές και όχι επενδυτές, φυσικά πρόσωπα και όχι χρηματιστές, τζογαδόροι και χρηματιστηριακά καρτέλ”.

Επιρρίπτοντας την ευθύνη κυρίως τους αρχηγούς των κομμάτων της Κυβέρνησης, την προηγούμενη και την τωρινή Κυβέρνηση, μιλάει για θυμό, αγανάκτηση και απελπισία που τους έχει κηρυεύσει καθώς, όπως γράφει, “είμαι ΄Α τ ο μ ο  με  Ε ι δ ι κ έ ς  Α ν ά γ κ ε ς  (Α.Μ.Ε.Α.) ,  κ  α  ρ  κ  ι  ν  ο  π  α  θ  ή  ς” ,  και αναγκάζεται να καλύπτει με προσωπικά του έξοδα τις εξετάσεις σε εξωτερικά εργαστήρια… Με σύζυγο άνεργη και δύο παιδιά που σπουδάζουν…

Μόνη τους ελπίδα, όπως γράφει, η αδέκαστη Δικαιοσύνη. <<Είναι  το   Σ. τ. Ε. , στο οποίο προσφύγαμε μ ό ν ο κατά της  παράνομης και αντισυνταγματικής πράξης του «κουρέματος» των Φυσικών Προσώπων και όχι  συνολικά – γενικά κατά του «κουρέματος» , προσφυγή  που  εκδικάστηκε στις  22 Μαρτίου του 2013  και την απόφαση του οποίου περιμένουμε από τότε να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί>>, όπως λέει.