Τάσος Θεοφίλου: Ένοχος ναι, τρομοκράτης όχι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Τάσος Θεοφίλου: Ένοχος ναι, τρομοκράτης όχι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού έκρινε τον Τάσο Θεοφίλου Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον αθώωσε όμως για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 25 ετών φυλάκισης και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου επί πέντε χρόνια στον Θεοφίλου, κρίνοντας πως είναι ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Στην απολογία του, ο 30χρονος είχε αρνηθεί τόσο τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία όσο και τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες»

Το δικαστήριο έκρινε πάντως ότι δεν είχε ο ίδιος συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά.
Δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Τάσο Θεοφίλου για: πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο Θεοφίλου καταδικάστηκε για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Παροικιά της Πάρου τον Αύγουστο του 2012, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί που προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές.