Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου με Μητροπολίτη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ.Αλέξιο

 

 

Επίσκεψη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής στην Τύνιδα, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Τυνησία, όπου εκπροσώπησε την χώρα μας στην επίσημη τελετή για την υιοθέτηση του νέου Τυνησιακού Συντάγματος, ο κ.Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ.Αλέξιο.

Κυριακος

Συζήτησαν για το ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στις τέσσερις χώρες αρμοδιότητας της (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυριτανία). Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.Αλέξιο την ενεργό στήριξη και συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο δύσκολο έργο του.

 

Μετά την συνάντηση, ο Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής τόνισε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Υφυπουργό για την επίσκεψη, η οποία σ’ αυτή την δύσκολη μεταβατική περίοδο για την Τυνησία, τόνωσε το ηθικό των μελών της Ελληνικής Κοινότητος. Τον ενημέρωσα για το έργο και τις προσπάθειες μας στις τέσσερις χώρες αρμοδιότητος της Μητρόπολης μας και μου εξέφρασε την ενεργό στήριξη της Ελληνικής Κυβερνήσεως”.

Συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Τυνησίας

Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε παράλληλα το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Τυνησίας, που βρίσκεται δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Την προηγούμενη ημέρα είχε συναντηθεί στα γραφεία της Πρεσβείας μας με τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Τύνιδα και άκουσε τις απόψεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις προτάσεις τους.

Επεσήμανε ότι μπορούν να αποτελέσουν “γέφυρα” για καλύτερη συνεργασία Ελλάδος-Τυνησίας σε όλους τους τομείς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή που μπορούν να έχουν στην προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Οι ίδιοι οι ομογενείς άλλωστε τόνισαν πως υπάρχουν οι προοπτικές για μεγαλύτερη ανάπτυξη τους.

Κυριάκος3

Απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες του Ιερού Λόχου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε ακόμα  κατά τοστο Μνημείο πεσόντων του Ιερού Λόχου στην Τυνησίαν Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατέθεσε λίγα λουλούδια και απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες, παρουσία του Μητροπολίτη Αλέξιου ο οποίος τέλεσε και τρισάγιο, καθώς και της πρέσβεως μας στην Τυνησία κ.Άννας Κόρκα.

Ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: “Όπου και να πας, θα βρεις μνημεία για τους Έλληνες που έχυσαν το αίμα τους. Το έθνος μας υπήρξε διαχρονικά, συνεπές στους απανταχού αγώνες για την ελευθερία. Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει ανάλογη συνέπεια. Τιμή και Δόξα στους πεσόντες του Ιερού Λόχου”.

 

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Ο Υφυπουργός Κυριάκος Γεροντόπουλος στο Μνημείο πεσόντων του Ιερού Λόχου στην Τυνησία, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.