George Clooney: θα ήταν το δίκαιο και το σωστό να γυρίσουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα

– Να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τη Βρετανία ζήτησε ο George Clooney από το φεστιβάλ του Βερολίνου
– «Έχετε δίκιο» είπε απαντώντας σε Ελληνίδα δημοσιογράφο
– Δείτε τι είπε ο Αμερικανός σταρ του κινηματογράφου κατά την παρουσίαση της νέας του ταινίας The Monuments Men
– Η ταινία την οποία σκηνοθετεί αφορά στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς που είχαν κλέψει οι Ναζί

Μετά τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι ακόμη ένα μεγάλο όνομα της 7ης Τέχνης, ο George Clooney ενώνει τη φωνή του με εκείνη των Ελλήνων και ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται από το 1816.

Η δήλωση στήριξης του George Clooney έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία, The Monuments Men, η οποία παρουσιάζεται το 64ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ο Αμερικανός σταρ απάντησε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου: «Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δίκαιο και ωραίο. Νομίζω ότι είναι στο σωστό να γίνει».
http://www.youtube.com/watch?v=QdFBMYn6RPw

Η ταινία The Monuments Men

Η νέα ταινία που υπογράφει σκηνοθετικά ο George Clooney αφηγείται στην ιστορία μιας επίλεκτης ομάδας των Συμμάχων που είχε επιφορτιστεί να διασώσει τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα και πολιτιστικά αντικείμενα που είχαν κλέψει οι Ναζί, πριν αυτοί τα καταστρέψουν.

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, που εκτός από τη σκηνοθεσία έχει συνυπογράψει το σενάριο και την παραγωγή ενώ πρωταγωνιστεί, παίζουν επίσης οι: Μπιλ Μάρεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρτέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιού Μπόνβιλ.

Το σενάριο: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα Συμμάχων επιφορτισμένη από τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ, παίρνει εντολή να πάει στη Γερμανία και να διασώσει καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τους Ναζί και να τα επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Με την τέχνη παγιδευμένη πίσω από τις γραμμές του εχθρού και με το γερμανικό στρατό κάτω από τις διαταγές να καταστρέψει τα πάντα καθώς το Γ’ Ράιχ κατέρρεε, πώς θα μπορέσουν αυτοί οι άνδρες – επτά διευθυντές μουσείων, επιμελητές και ιστορικοί τέχνης, όλοι τους πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα όπλα – να τα καταφέρουν.

Αλλά καθώς αυτοί οι Άνδρες των Μνημείων, όπως ονομάζονταν, βρέθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να αποφευχθεί η καταστροφή 1000 χρόνων πολιτισμού, θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Το The Monuments Men κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: NewsIt.gr