Άδεια παραμονής στην Ελλάδα με επενδύσεις 250.000

Να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Ελλάδα κάλεσε τους Σαουδάραβες, ο έλληνας πρόξενος στην Τζέντα, ανακοινώνοντας ότι σύμφωνα με νέα νομοθεσία μπορούν να αποκτήσουν πενταετή άδεια παραμονής στη χώρα, αν κάνουν μία επένδυση αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αραβικό Τύπο, ο πρόξενος υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στην ενέργεια, στην αγορά ακινήτων και στον τουρισμό.

Η πρόσκληση γίνεται στον απόηχο της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, με στόχο την προώθηση των επενδύσεων, μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Σαλμάν, επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Διευκρίνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα παρέχει σε μη Ευρωπαίους άδεια παραμονής αν κάνουν μια επένδυση ύψους 250.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αγορά ή ενοικίαση.

«Μπορείτε να έχετε βίζα Σένγκεν για πέντε χρόνια, για εσάς και την οικογένειά σας και αν δεν πουλήσετε την περιουσία, μπορείτε να την ανανεώσετε για ακόμη πέντε χρόνια», σημείωσε.