Παναγιωτόπουλος: «Απαράδεκτη η επίθεση Τζόνσον στον Κλούνεϊ»

Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον που εξαπέλυσε επίθεση στον Τζορτζ Κλούνεϊ για τα γλυπτά του Παρθενώνα, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα σχόλια του δημάρχου.

Παναγιωτόπουλος: «Απαράδεκτη η επίθεση Τζόνσον στον Κλούνεϊ»

«Ήλπιζα ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian. Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια. Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον –με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος –με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ με αφορμή την «εκστρατεία» του σταρ υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και δεν δίσταζε να τον κατηγορήσει ότι υποστηρίζει την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου.

Η διαμάχη ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, στο Βερολίνο, όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ρωτήθηκε από Ελληνίδα δημοσιογράφο για το αν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά και εκείνος απάντησε ότι «θα ήταν καλή ιδέα».