Επισκέψεις σε μονές του Αγίου Όρους πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς

Αθήνα
Με επισκέψεις σε μονές συνεχίζει για δεύτερη μέρα το ταξίδι του στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές.Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο κ. Σαμαράς παρέστη στη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Το υπόλοιπο πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρα.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστικά δώρα, ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» και μια έκδοση με τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Όρους.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν οι υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

Κατά την άφιξή του στις Καρυές ο πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες, δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστούν.

«Θέλω να πιστεύετε ότι είμαστε δίπλα σας, γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, ακόμα και τις αγωνίες σας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ