Η «ελληνική γωνιά», το πιο επικίνδυνο σημείο της Μελβούρνης

Η γωνία των δρόμων Lonsdale και Russell Streets, η «ελληνική γωνιά» της Μελβούρνης και το σημείο στο οποίο σήμερα κτίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης για τους πεζούς καθώς εκεί συμβαίνουν τα περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα.
Και δεν είναι μόνο η ελληνική γωνιά από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης για την ασφάλεια των πεζών, αλλά και γενικότερα ο «ελληνικός δρόμος» της πόλης, όπως είθισται να αποκαλείται η οδός Lonsdale.

H επικίνδυνη «ελληνική γωνιά» της Μελβούρνης και σημείο στο οποίο κτίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας

H επικίνδυνη «ελληνική γωνιά» της Μελβούρνης και σημείο στο οποίο κτίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας

Η υπηρεσία VicRoads ανακοίνωσε ότι την τελευταία πενταετία 85 πεζοί έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητα στην οδό Lonsdale, ενώ τα 19 από αυτά τα ατυχήματα έχουν συμβεί στην «ελληνική γωνιά».

Οι βασικοί λόγοι που η Lonsdale Street και, ειδικότερα, η «ελληνική γωνιά» είναι τόσο επικίνδυνα σημεία για τους πεζούς είναι, αφενός, το γεγονός ότι από εκεί περνούν πολλά λεωφορεία, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στο κέντρο του δρόμου και, αφετέρου, λόγω της απροσεξίας των πεζών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου Μελβούρνης ένας από τους στόχους των έργων αναβάθμισης που έγιναν στην οδό Lonsdale ήταν και η δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών για τους πεζούς.

Καταστηματάρχες τα καταστήματα των οποίων βρίσκονται κοντά στην «ελληνική γωνιά» ανέφεραν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που είδαν αυτοκίνητα να ξεφεύγουν από την πορεία τους και να καταλήγουν στη βιτρίνα κάποιου μαγαζιού, ενώ ένας εξ αυτών ανέφερε ότι στα 12 χρόνια της παρουσίας του στην περιοχή έχει δει πάνω από 10 ατυχήματα.

Γενικότερα, στο κέντρο της Μελβούρνης, από τον Ιούλιο 2007 έως τον Ιούνιο 2012, συνέβησαν 388 αυτοκινητιστικά στα οποία τραυματίστηκαν 436 πεζοί.
Να αναφέρουμε επιπρόσθετα, ότι η υπηρεσία VicRoads υπολογίζει ότι πάνω από 35,000 αυτοκίνητα διασχίζουν την «ελληνική γωνιά» σε καθημερινή βάση.