Ουκρανία: Βουλευτής της αντιπολίτευσης νέος υπουργός εσωτερικών

Το κοινοβούλιο στην Ουκρανία διόρισε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αρσέν Αβάκοφ, στην θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Αβάκοφ, στενός συνεργάτης της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου με 275 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 324 βουλευτών.

Την ίδια ώρα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα που προβλέπει την «άμεση» αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο.

Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Επιπλέον η κόρη της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα πάει να συναντήσει τη μητέρα της αργότερα σήμερα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου κρατείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει την άμεση αποφυλάκισή της.

Η Ευγενία Τιμοσένκο μίλησε σε δημοσιογράφους αφότου το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποφυλάκιση της μητέρας της- χωρίς να απαιτείται η έγκριση του προέδρου, η οποία φυλακίστηκε το 2011 έχοντας καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας σε υπόθεση συμφωνίας αγοράς φυσικού αερίου.

Zougla.gr