Βραβεία του «Ελ. Βενιζέλος» στις αεροπορικές εταιρείες

Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Τα βραβεία έλαβαν:

– H Turkish Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών, που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013, ενώ η Alitalia και η Aegean Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

– Η Royal Jordanian απέσπασε το βραβείο για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2013, στην κατηγορία για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route), ενώ η Pegasus Airlines έλαβε ειδική τιμητική διάκριση.

– Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο πήρε η Norwegian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2013, ενώ η US Airways και η Air Transat έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

– Το βραβείο κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού, απέσπασε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού.

– Το βραβείο κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης έλαβε η Emirates για την ανάδειξη του Ντουμπάι ως κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

Το βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2013 /2012) έλαβαν οι εταιρείες:

– Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού, αλλά και ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν η Aeroflot και η Tarom.

Επίσης, η Aegean τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2013, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν η Turkish Airlines και η El Al – Israel Airlines.

– H εταιρεία Turkish Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι SAS -Scandinavian Airlines και η Alitalia.

– Η El Al – Israel Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Στην ίδια κατηγορία η Emirates και η Middle East Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

– Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

– H Air China τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας.

Τέλος, ειδικά βραβεία έλαβαν η Aegean Airlines η οποία τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας και η Emirates, ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας.

Zougla.gr