Δύο χρόνια με την Panhellenic Post – Συγχαρητήρια Μηνύματα

Feb 24, 2014 @ 9:03

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα. Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2014 από όταν ξεκινήσαμε την περιπέτεια της Panhellenic Post.com.  Δύο όμορφα, δημιουργικά χρόνια δίπλα στον απανταχού ελληνισμό. Δύο δύσκολα χρόνια, αφού δύσκολα χρόνια ήταν και για την πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμπαραστάθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο έργο μας. Στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ευχαριστούμε τους λιγοστούς συνεργάτες που κόπιασαν μαζί μας προσελθόντες στην ιδέα του Απόδημου Ελληνισμού. Ευχαριστούμε τους φίλους ομογενείς που μας στήριξαν με τον καλό τους λόγο, με τα ενθουσιώδη τους σχόλια. Ευχαριστούμε τους  ανά τον κόσμο αναγνώστες μας,  που μας τίμησαν και μας τιμούν με την προτίμησή τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και όλους όσους έσπευσαν να ευχηθούν στην PanhellenicPost, να την στεριώσουν με τον καλό τους λόγο, να την ενθαρρύνουν με την φιλοφρόνησή τους. Σας είμαστε  πραγματικά υπόχρεοι.

ΡΗΡ

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

kuriakos-gerontopoulos-arxeiouΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23. 12. 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προς: τον Εκδότη – Διευθυντή της

PANHELLENIC POST

κ. Χρήστο Μαλασπίνα.

Αγαπητέ κ. Μαλασπίνα,

Με τη συμπλήρωση δύο ετών από την δημιουργία της ιστοσελίδας PANHELLENIC POST, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ τόσο για την ενημερωτική προσφορά σας στον απανταχού ελληνισμό, αλλά και το κυριότερο, για την εγκυρότητα και την αμεσότητα της ενημέρωσης. Κι ακόμα, για την αταλάντευτη προσήλωσή σας στον κοινό στόχο όλων μας, την σύσφιγξη των δεσμών των Ελλήνων του εξωτερικού με τη Πατρίδα, την ανάδειξη της δημιουργικής παρουσίας τους στις χώρες που ζουν και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η μακρά και επιτυχημένη πορεία σας στο χώρο, το πνεύμα της αμεροληψίας που σας διακρίνει, η ανάλυση σε βάθος των καταστάσεων και η ψύχραιμη οπτική σας σε συνδυασμό με το ευρύ φάσμα των θεμάτων που αναρτώνται, είτε σε σχέση με τα τεκταινόμενα στη Ελλάδα όσο και στον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό, έχουν καταξιώσει την PANHELLENIC POST σε όλους τους ομογενείς μας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε την ουσιαστική και συνάμα κοπιώδη προσφορά σας στον χώρο της ενημέρωσης. Σύντομα η PANHELLENIC POST να εκπληρώσει πλήρως το όραμά σας ως «μέσου κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής, διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους», όπως πολύ παραστατικά την περιγράφετε.

Με εκτίμηση,

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Υφυπουργός Εξωτερικών

**************************************************************

tsiaras kΚωνσταντίνος Τσιάρας

Βουλευτής Νομού Καρδίτσας-Νέα Δημοκρατία.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

“PANHELLENIC POST.COM” .

Αγαπητέ κ. Μαλασπίνα,

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την επέτειο των δύο χρόνων της έκδοσης της διαδικτυακής ομογενειακής εφημερίδας «PANHELLENIC POST.COM». Μιας αξιέπαινης εκδοτικής προσπάθειας, την οποία είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ στενά, αφού η έκδοση της συνέπεσε με την ανάληψη από μέρους μου της θέσης του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία, που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και για την ειλικρινή φιλία, η οποία αναπτύχτηκε μεταξύ μας. Κοινή μας επιδίωξη η έγκυρη ενημέρωση των συμπατριωτών μας για τα θέματα που τους ενδιέφεραν αλλά και η ανάδειξη των ζητημάτων που τους προβλημάτιζαν. Και αυτό πιστεύω, πως το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο. Με αξιοπρέπεια και ευθύνη απέναντι στον θεσμικό μας ρόλο.

Αυτά τα δυο χρόνια, με επιμονή και συνεχή προσπάθεια, «στήθηκε» στο διαδίκτυο μια ηλεκτρονική εφημερίδα καλαίσθητα διαμορφωμένη, στοιχειοθετημένη, πλούσια σε πληροφορίες και θεματολογία, η οποία επιτελεί αποτελεσματικά τον πρωταρχικό της σκοπό. Της σύνδεσης δηλαδή του Απόδημου Ελληνισμού με την Πατρίδα, αφού οι όπου γης συμπατριώτες μας παραμένουν στενά συνδεδεμένοι με το εθνικό κέντρο και αναζητούν με δίψα αντικειμενική και έγκαιρη πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν.

Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια, σε εσένα προσωπικά, φίλε Χρήστο, αλλά και σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες σου, όσους συντελούν αυτά τα δύο χρόνια στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος της έκδοση της εφημερίδας. Εύχομαι, τέλος, η ομογενειακή Πύλη σας να συνεχίσει την ηλεκτρονικής της έκδοση με ανάλογη επιτυχία και αύξουσα επισκεψιμότητα, αφού τόσα έχει να προσφέρει στους Έλληνες Αποδήμους.

 

**********************************************************************

SarantopoulosΒιέννη, 1η Φεβρουαρίου 2014

Κον Χρήστο Μαλασπίνα

Ιδιοκτήτη Διευθυντή της ηλεκτρονικής ομογενειακής εφημερίδας Panhellenic Post

Αξιότιμε κ. Μαλασπίνα,

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών κυκλοφορίας της ηλεκτρονικής ομογενειακής εφημερίδας σας από το διαδίκτυο και σε όλον τον κόσμο, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχημένη ως τώρα πορεία σας και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας με τις επίκαιρες ειδήσεις τόσο από την Ομογένεια όσο και από την Μητροπολιτική Ελλάδα.

Η εγκυρότητα, η αξιοπιστία, η αμεσότητα και κυρίως το ύφος και το ήθος με το οποίο υπηρετείτε το λειτούργημα του δημοσιογράφου ανέδειξαν την εφημερίδα σας ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα αλλά και στον Ελληνισμό απανταχού της γης.

H PanHellenic Post παρέχει έγκυρη ενημέρωση η οποία καλύπτει επαρκώς όλα τα πεδία, ικανοποιώντας έτσι τους πολυπληθείς αναγνώστες της στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σας εύχομαι και πάλι Χρόνια Πολλά και να συνεχίζετε με το ίδιο πάθος, όραμα και ποιότητα την δημοσιογραφική αποστολή.

Με εκτίμηση,

Dr. O.Sarantopoulos

Δρ. ‘Ολγα Σαραντοπούλου

Παγκόσμιος Γραμματέας ΣΑΕ

Dr.Olga Sarantopoulos MD,M.Phil,PhD

Vienna-Austria o.sarantopoulos@gmail.com

*************************************************************

NikolaidhsΣυντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Χιλή, 6 Ιανουαρίου 2014

Αγαπητέ κύριε Μαλασπίνα,

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του Panhellenic Post θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στην αξιόλογη προσπάθειά σας χάρις στην οποία, παρά τις αποστάσεις, έχουμε μια έγκυρη, εμπεριστατομένη  πληροφόρηση και μια αδέσμευτη, σοβαρή άποψη για θέματα που πραγματικά ενδιαφέρουν τον απανταχού Ελληνισμό και, αναμφισβήτητα, δικαιώνουν το όνομα της σελίδας σας.

Το Panhellenic Post διακρίνεται γιατί, χωρίς τις δυστυχώς συνηθισμένες μικρoπρέπειες και αβάσιμες ως και φαύλες κατηγορίες, συνεισφέρει στη σύσφιγξη των δεσμών των απόδημων και ομογενών Ελλήνων με την πατρίδα και μεταξύ τους στις χώρες όπου διαμένουν, έναν από τους κύριους σκοπούς του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού σύμφωνα με το Ν.3480/06 που το διέπει.

Εμείς, το Συντονιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Λατινικής Αμερικής του Σ.Α.Ε. που ομόφωνα εξακολουθούμε στις επάλξεις, ευχαριστούμε το Panhellenic Post που μας κρατά ενήμερους.

Νικηφόρος Νικολαϊδης,

Συντονιστής  2006-2012

Περιφέρεια Λατινικής Αμερικής

Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

***************************************************************

ROYSOPOYLOS(PARASKHNIA)

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2014

Αγαπητέ μου Χρήστο,

Ως φίλος αλλά και ως άνθρωπος που υπηρέτησε τον χώρο των μέσων ενημέρωσης σου εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη προς τον ελληνισμό του εξωτερικού, την σπουδαία σου προσπάθεια.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετώπισες τα τελευταία χρόνια. Όμως το «παιδί» περπάτησε ήδη… Και στέκεται καλά στα πόδια του, συντροφεύοντας όσους ενδιαφέρονται για την πραγματική ενημέρωση.

Τις καλύτερές μου ευχές.

Θόδωρος Ρουσόπουλος.

******************************************************************

Spyroy KrΑγαπητέ Χρήστο,

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο ετών από τη γέννηση της διαδικτυακής εφημερίδας The Panhellenic Post θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τις ευχές μου να τα εκατοστήσει! Πρέπει να είσαι, και ξέρω ότι είσαι, πολύ περήφανος για το επίτευγμά σου.

Μόχθησες και μοχθείς για να πραγματοποιήσεις αξιοπρεπώς αυτό το όνειρό σου.  Ο αγώνας να κρατήσουμε την ομογένεια ζωντανή δεν πρέπει να σταματήσει και ενέργειες όπως η δική σου βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keep going strong and good luck!

Chris Spirou

π. Γερουσιαστής

Δημοκρατικό Κόμμα N.H. USA.

*******************************************************************

 

SorogasΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2014

Με την ευκαιρία της επετείου των δύο χρόνων από την έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Panhellenic Post.com εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια ως Προέδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η ύλη της εφημερίδας είναι πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για εμάς που έχουμε ζήσει στο εξωτερικό.

Εύχομαι να συνεχισθεί η προσπάθεια αυτή της ποιοτικής και αγωνιστικής, συνάμα, ενημέρωσης και να ενισχυθεί οικονομικά.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Σ. Σόρογκας

Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας

Πανεπιστημίου Αθηνών.

********************************************************************

makriasΗ PANHELLENIC POST είναι η μοναδική ιστοσελίδα που συνδέει  τους Έλληνες του εξωτερικού μεταξύ τους και με την γενέτειρα.  Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια που συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο με προσωπικές θυσίες του Χρήστου Μαλασπίνα.  Αυτό γίνεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον Ελληνισμό,  αφού είναι περισσότερο αναγκαία μια αντικειμενική, μη κομματικοποιημένη ενημέρωση, προβάλλοντας στον ελληνικό χώρο τα νέα και τα προβλήματα των ανά τον κόσμο ομογενών.

Ο κ Μαλασπίνας είναι άξιος συγχαρητηρίων για την ομογενειακή ιστοσελίδα του Panhellenic Post.com

 Παναγιώτης Σ. Μακριάς

Εκδότης του μηνιαίου περιοδικού Estiator

Νέα Υόρκη

**********************************************************************

PapadionisiouΑχιλλέας Παπαδιονυσίου

Συγγραφέας

Εύχομαι στον εκδότη της ηλεκτρονικής εφημερίδα   Panhellenic Post.com να τα εκατοστίσει με υγεία και να συνεχίσει το κοινωνικό και τολμώ να πω και το Εθνικό έργο διότι μέσω της ηλεκτρονικής του εφημερίδας έρχονται οι Έλληνες σε επαφή με τους Ομογενείς και οι Ομογενείς που τόσα έχουν προσφέρει στην Πατρίδα τους έρχονται σε επαφή με την Πατρίδα όσο και εάν αυτή τους πληγώνει να συνεχίσουν την πολύτιμη προσφορά τους προς την Πατρίδα , η Ελλάδα το αξίζει ασχέτως αν δεν το αξίζουν οι Πολιτικοί.

Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Πάτρα.

***********************************************************************

KokkinarisΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ 22/1/14

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την κυκλοφορία της  Panhellenic Post, θέλω να δηλώσω απερίφραστα και ανεξάρτητα από τη φιλία ,με την οποία με τιμά ο εκδότης της, κύριος Χρήστος Μαλασπίνας, πως αυτή  η διαδικτυακή εφημερίδα τιμά το δημοσιογραφικό επάγγελμα, διαπνέεται από το ήθος του εκδότη  της και  αγωνίζεται με έντιμο τρόπο υπέρ της απανταχού Ομογένειας.

Πρέπει να προσθέσω όμως πως πρόκειται για προσωπικό άθλο του εκδότη της να επιμένει στην έκδοσή της και να μάχεται για την Ομογένεια, χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη από κανέναν φορέα ή φυσικό πρόσωπο.

Με αυτή την έννοια του εύχομαι κάθε δύναμη για να συνεχίσει το έργο του, που είμαι βέβαιος πως σε μία δεδομένη στιγμή θα αναγνωριστεί και θα ενισχυθεί από τους απανταχού της γης αναγνώστες της Panhellenic Post.

Με εξαιρετική τιμή

Μιχάλης Κοκκινάρης

Παιδίατρος-Συγγραφέας

***********************************************************************

Nikos ApostolopoylosΠρος τον Εκδότη-Διευθυντή

Της PanhellenicPost.com

Κ. Χρήστο Μαλασπίνα

Πειραιά

  22 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Panhellenic Post. Com του έγκριτου και γνωστού στην ομογένεια δημοσιογράφου κ. Χρήστου Μαλασπίνα, που προσφέρει έγκυρη δημοσιογραφική ενημέρωση στους Απόδημους, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στους στόχους του.

Η Panhellenic Post έχει όντως αποδείξει πως κρατά ανοικτές τις φιλόξενες στήλες της σε όλες τις ιδέες και σε όλες τις γνώμες και, από την άποψη αυτή, καθίσταται κυριολεκτικά πολύτιμη για τον καθένα μας και γενικότερα για τον Ελληνισμό.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να αναφερθώ και σε κάποια άλλα θέματα τα οποία αφορούν εμάς τους ομογενείς και τα οποία πρόσφατα έχουν έλθει στην επιφάνεια και, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει θόρυβο.

Η συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου στον Εθνικό Κήρυκα (8 Φεβρουαρίου 2014) σχετικά με το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται το ΣΑΕ έχει γίνει αντικείμενο κριτικής. Πιστεύω ότι η κριτική του κ. Νικολαϊδη, Συντονιστή Κεντρικής και Νότιας Αμερικής του ΣΑΕ, ως επίσης και η κριτική του εκδότη της Ρanhellenic Post του κ. Χρήστου Μαλασπίνα κατά τη γνώμη μου, μπορεί να έχει κάποια βάση μεν, αλλά ήταν σκληρή για τον Σπυρόπουλο, ο οποίος έχει προσφέρει σημαντικό και αξιόλογο έργο στην Ομογένεια.  Δεν θέλω να θεωρηθώ συνήγορος, ούτε να τύχω ιδιαίτερης ευμένειας. Απλώς  εκφράζω τη γνώμη μου και μάλιστα χωρίς δισταγμό. Πιστεύω δε ότι χρειαζόμαστε κι άλλους σαν τον Θόδωρο Σπυρόπουλο και σαν τον Χρήστο Τομαρά.

Λάθη και αστοχίες, αναμφισβήτητα έχουν γίνει και θα γίνονται, αρκεί να μην είναι εσκεμμένα. Άλλωστε αλάνθαστοι είναι μόνον όσοι δεν κάνουν έργο.

Σε ότι αφορά την οργάνωση του Απόδημου Ελληνισμού, περισσότερο πιστεύω θα ωφελήσει η ίδρυση ενός υπουργείου των Αποδήμων (εφόσον σήμερα οι απόδημοι βάση στοιχείων υπολογίζονται στο 1/3 του Ελληνισμού) παρά η αναβίωση ή η αναδιοργάνωση του ΣΑΕ ή η δημιουργία μιας άλλης νέας οργάνωσης.

Εάν όμως ο Απόδημος Ελληνισμός επιλέξει την αναβίωση ή τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης, αυτή τότε θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετικά δομημένη από τα γνωστά μέχρι σήμερα πρότυπα.

Και πάλι συγχαρητήρια για το έργο σας το οποίο θα πρέπει να υποστηριχθεί από την ομογένεια ώστε να διατηρηθεί η αδέσμευτη αυτή δημοσιογραφική έπαλξη.

Νίκος Αποστολόπουλος

Charlotte NC

********************************************************************

seimenis

Ορέστης Σεϊμένης

Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Φοροτεχνικός-Συγγραφέας.

Συγχαρητήρια Χρήστο. Κάνεις εξαιρετική δουλειά.

Ενώνεις τον απανταχού Ελληνισμό.

Καλές δουλειές.

Ορέστης Σεϊμένης.

*********************************************************************

kotrotsios_paulosΠαύλος Κοτρότσιος

Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου ΗΠΑ

Συγχαρητήρια Χρήστο για τα Δύο χρόνια του Panhellenic Post.com

Και στα 100 !

Παύλος Κοτρότσιος

**********************************************************************

αποελ βορειοηπειρώτης 8Νίκος Σουτόπουλος

Εκπαιδευτικός

Μην ανησυχείς, όχι μόνο σε διαβάζουμε αλλά και σε …ανεβάζουμε!

Στη 2η θέση τώρα και του χρόνου… στην 1η!!!

Το Panhellenic Post.com γράφει τη δική του ιστορία….

 ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

Νίκος Σουτόπουλος

Ιωάννινα

**********************************************************************

papadopoylos NΠρος τον αξιότιμο κύριο και Αδελφό Χρήστο Μαλασπίνα,

Εκδότη, φίλο και Αδελφό της ομογενειακής ηλεκτρονικής εφημερίδας Panhellenic Post.com

Αγαπητέ μου Χρήστο,

Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την λειτουργία της εφημερίδας σου εδώ και δυο χρόνια κάτω από αντίξοες καταστάσεις και μια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.  Καλή συνέχεια.

Σε γνωρίζω πολλά χρόνια.  Πολλά έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχει μια σταθερή αξία, η αγάπη σου για την Ομογένεια με ανιδιοτέλεια και με πάθος να ενημερώσεις αντικειμενικά το κοινό σου.  Έχεις σταθεί δίπλα στην ΑΗΕΡΑ στις διάφορες εκδηλώσεις της, δίνοντας στην Οργάνωση μας την ευκαιρία να μάθει ο Έλληνας της Διασποράς τι πρεσβεύουμε.

Θέλουμε να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο την ενημέρωση του Έλληνα στο εξωτερικό, διότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να μην καλύπτετε από πολιτικές σκοπιμότητες και ευκαιριακές πράξεις.  Ο Έλληνας του εξωτερικού έχει κερδίσει το δικαίωμα για την σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση που εσύ κάνεις.  Μακάρι ο Θεός να σου δίνει χρόνια και το κουράγιο να συνεχίσεις αυτή την εθνικά σωστή προσπάθεια σου.

Είμαστε πάντα δίπλα σου, οι φίλοι σου και οι Έλληνες της Διασποράς.  Πολλά τα έτη σου και οι δημοσιογραφικές σου επιτυχίες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Νίκος Παπαδόπουλος Governor

AHEPA HELLAS DISTRICT 25

***************************************************************************

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ…