AP: Πάνω σε θαμμένο θησαυρό έπεσε ζευγάρι σε περίπατο στο κτήμα του

Η ακόλουθη ιστορία που μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press είναι από εκείνες που στοιχειώνουν διαχρονικά το συλλογικό φαντασιακό και έχουν να κάνουν με αναπάντεχες ανακαλύψεις θαμμένων θησαυρών από τυχαίους περιπατητές…

Μία τέτοια ιστορία είναι κι εκείνη που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ένα ζευγάρι ανακάλυψε μέσα στην ιδιόκτητη γη, όπου είχαν βγει για περίπατο με το σκύλο τους, δοχεία γεμάτα χρυσά νομίσματα του 18ου αιώνα, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικό εμπειρογνώμονα που εξέτασε το θησαυρό, πρόκειται για 1.427 νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από την περίοδο 1847-1894.

H σημερινή αξία του μεγαλύτερου μέρους των χρυσών νομισμάτων ανέρχεται στα 27.000 δολάρια, κάποια όμως αυτά είναι τόσο σπάνια που αξίζουν το καθένα ξεχωριστά περί το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο θησαυρός βρέθηκε κάτω από ένα δέντρο στο κτήμα του ζευγαριού σε λοφώδη περιοχή του Gold Country και πιο συγκεκριμένα, σε μονοπάτι το οποίο διέσχιζαν καθημερινά, κάνοντας τον περίπατό του με το σκύλο του.

Το ζευγάρι επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr