Τα μαμούθ συνυπήρχαν με τις πυραμίδες: 10 πράγματα που θα αλλάξουν την αντίληψη σας για το χρόνο

Η κατασκευή των πυραμίδων και οι δεινόσαυροι σας φαίνονται μακρινά γεγονότα και η εκτέλεση με γκιλοτίνα ακούγεται σαν απαρχαιωμένη πρακτική; Στην πραγματικότητα όλα αυτά βρίσκονται πιο κοντά μας απ’ ότι πραγματικά νομίζουμε.

Θέτοντας τα ιστορικά γεγονότα σε χρονολογική σειρά, προκαλεί κυριολεκτικά ίλιγγο το γεγονός ότι ορισμένα γεγονότα που θεωρούμε «αρχαία», όπως οι μέθοδοι εκτέλεσης της Γαλλικής επανάστασης στην πραγματικότητα συνύπηρχαν με πιο πρόσφατα γεγονότα, όπως το πρώτο «Star Wars».

Ακολουθούν 10 γεγονότα που θα ανατρέψουν την αίσθηση που έχετε για το χρόνο.

1. Η Γαλλία εκτελούσε ακόμα με γκιλοτίνα όταν βγήκε το Star Wars
Το πρώτο Star Wars βγήκε τον Μάϊο του 1977. Η τελευταία εκτέλεση με γκιλοτίνα στη Γαλλία έγινε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

2. Ο Τυρρανόσαυρος Ρεξ είναι χρονολογικά πιο κοντά σε εμάς απ’ ότι στον Στεγόσαυρο.
Ο Στεγόσαυρος έζησε πριν από 150.000.000 χρόνια. Αντίθετα ο Τυρρανόσαυρος Ρεξ ζούσε μόλις 65.000.000 χρόνια πριν

3. Οταν χτίστηκαν οι πυραμίδες, υπήρχαν μαμούθ
Παρόλο που τα περισσότερα μαμούθ πέθαναν πριν από 10.000 χρόνια, ένας μικρός πληθυσμός τους ζούσε μέχρι το 1650π.Χ. Την περίοδο εκείνη η Αίγυπτος ήταν ήδη αυτοκρατορία και οι φημισμένες πυραμίδες της Γκίζας, ηλικίας ήδη 1.000 ετών.

4. Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα είναι χρονολογικά πιο κοντά στην Pizza Hut παρά στην κατασκευή των πυραμίδων.
Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας χτίστηκε το 2560 πΧ, ενώ η Κλεοπάτρα έζησε το 30 πΧ. Η πρώτη Pizza Hut άνοιξε το 1958, δηλαδή η βασίλισσα της Αιγύπτου βρίσκεται 500 χρόνια πιο κοντά στην αλυσίδα πίτσας, παρά στις πυραμίδες.

5. Το Χάρβαρντ ιδρύθηκε πριν ανακαλυφθεί ο μαθηματικός λογισμός
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ και ιδρύθηκε το 1636. Ο μαθηματικός λογισμός ανακαλύφθηκε μετά τον 17ο αιώνα.

6. Το φαξ ανακαλύφθηκε πριν την περίοδο της Μεγάλης Μετανάστευσης των ΗΠΑ
Η πρώτη μηχανή φαξ ανακαλύφθηκε από τον Αλεξάντερ Μπέιν το 1843. Η μεγάλη μετανάστευση των ΗΠΑ ξεκίνησε λίγα χρόνια αργότερα.

7. Η εταιρεία κοσμημάτων Tiffany’s είναι αρχαιότερη από την ίδια την Ιταλία
Ο Τσάρλς Τίφανι και ο Τζον Γιάνγκ ίδρυσαν τη διάσημη αλυσίδα κοσμηματοπωλείων το 1837, ωστόσο η Ιταλία δε θεωρούνταν κράτος πριν από το 1861.

8. Ο 10ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δύο εν ζωή εγγόνια
Ο Τζον Τάιλερ διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1841 μέχρι το 1845, 20 χρόνια πριν τον Αβραάμ Λίνκολν. Στην ηλικία των 63 απέκτησε έναν γιο τον Λυόν. Ο γιος του έκανε παιδί στα 70 του, τον Λυόν Τζούνιορ και στα 75 έναν ακόμη γιο τον Χάρισον. Και οι δύο ζουν ακόμη και είναι 80 ετών.

9. Οταν ιδρύθηκε η Warner Bros, υπήρχε ακόμη Οθωμανική Αυτοκρατορία
Ο Χάρι, ο Αλμπερτ, ο Σαμ και ο Τζακ Γουρνερ, ίδρυσαν το πρώτο τους θέατρο το 1903. Την ίδια περίοδο η Οθωμανική αυτοκρατορία βρισκόταν στην σταδιακή παρακμή της, μέχρι το 1923 όταν η Τουρκία έγινε ανεξάρτητο κράτος.

10. Η ανθρωπότητα γεννήθηκε σχεδόν Πρωτοχρονιά
Αν η ιστορία της Γης συμπιεζόταν σε έναν χρόνο, τότε ο άνθρωπος γεννήθηκε στις 11.00 το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr