Forbes: Πλουσιότερος στον κόσμο ο Μπίλ Γκέιτς -Ποιοι Ελληνες συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα

Mε τον Μπιλ Γκέιτς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, να επιστρέφει στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων του κόσμου, (θέση που είχε χάσει από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ και ο οποίος ήρθε φέτος δεύτερος) και τον Αμάνσιο Ορτέγα των ΖΑRA να τον ακολουθεί στην τρίτη θέση, αναδιαμορφώθηκε τη Δευτέρα ο παγκόσμιος χάρτης των απανταχού κροίσων. Από τη λίστα του Forbes, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δεν θα μπορούσε να λείπει -και φέτος- το ελληνικό και το κυπριακό χρώμα.

Οι 10 πλουσιότεροι του κόσμου είναι οι εξής:

1. Bill Gates με 76 δισεκατομμύρια δολάρια
2. Carlos Slim Helu & family με 72 δισεκατομμύρια δολάρια
3. Amancio Ortega με 64 δισεκατομμύρια δολάρια
4. Warren Buffett με 58.2 δισεκατομμύρια δολάρια
5. Larry Ellison με 48 δισεκατομμύρια δολάρια
6. Charles Koch με 40 δισεκατομμύρια δολάρια
6. David Koch με 40 δισεκατομμύρια δολάρια
8. Sheldon Adelson με 38 δισεκατομμύρια δολάρια
9. Christy Walton & family με 36.7 δισεκατομμύρια δολάρια
10. Jim Walton με 34.7 δισεκατομμύρια δολάρια

Από τα αξιοσημείωτα, είναι ότι φέτος στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους συμπεριλαμβάνονται, για πρώτη φορά, 125 άτομα από τη Λαϊκή Κίνα.

Οι Ελληνες της λίστας

Από την Ελλάδα στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται ο Σπύρος Λάτσης, στην 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και οι Αριστοτέλης Μυστακίδης και Φίλιπ Νιάρχος στην 687η θέση με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την Κύπρο, στον κατάλογο του Forbes, τρεις άνδρες

Στην 76η θέση εντοπίζεται ο εφοπλιστής Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 13,6 δισ. δολάρια. Ο εφοπλιστής Φρέντρικσεν απαρνήθηκε τη νορβηγική υπηκοότητα για να πάρει την κυπριακή, καθώς στην φορολογικά πιο φιλική Μεγαλόνησο έχει και την έδρα των περισσοτέρων εταιρειών του.

Τα αδέλφια Χατζηϊωάννου είναι επίσης στη λίστα. Ο Στέλιος βρίσκεται στην 520η θέση, ενώ ο αδελφός του Πόλυς είναι στην 988η θέση.