Παπούλιας: Δεν έχουμε ακόμη την κατανόηση των εταίρων – Απαράδεκτη δυσπιστία

Τη δυσφορία του όσον αφορά το τελεσίγραφο των εταίρων για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έως την Κυριακή εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της γαλλικής γερουσίας Ζαν-Πιερ Μπελ, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «δεν έχουμε ακόμα την κατανόηση που πιστεύαμε ότι θα είχαμε από τους εταίρους μας σε ότι αφορά τα επιτεύγματα τα οποία σημειώσαμε».

«Διαπιστώνεται μια απαράδεκτη δυσπιστία, την οποία προσωπικά νομίζω ότι είναι μια προσβολή προς αυτό που η χώρα και ο λαός της έχει πετύχει» πρόσθεσε.

 «Βρισκόμαστε στο κέντρο της κρίσης, αλλά τα αποτελέσματα που είχαν οι προσπάθειες της χώρας ήταν καλά. Ο λαός μας όμως, ακόμα υποφέρει» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ανάγκη, “να χαλαρώσει λίγο η μέγγενη του χρέους, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα”, εξέφρασε τη Δευτέρα από τη πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, ο Ζαν-Πιερ Μπελ, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προβαίνοντας μάλιστα σε έμμεση αναφορά για διαγραφή του χρέους.