Χάος στη Νέα Υόρκη από την έκρηξη και την κατάρρευση δύο κτιρίων – Δύο γυναίκες νεκρές και πληροφορίες για εγκλωβισμένους

 

 

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι στα συντρίμμια των κτιρίων θα υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς και μάλιστα γυναίκες και 16 τραυματίες τουλάχιστον.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη ενδεχομένως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν στα κτίρια πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση της 116ης Οδού με την Παρκ Άβενιου. Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν όλη την περιοχή. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, έχει υποστεί ζημιές και μια εκκλησία που βρισκόταν ακριβώς δίπλα. “Ενημερωθήκαμε στις 9.34 (τοπική ώρα, 15.34 ώρα Ελλάδας). Επρόκειτο για μια πολυκατοικία. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υορκης επιχειρεί αυτήν την στιγμή να σβήσει τη φωτιά” είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά πυροσβεστικά οχήματα με 168 άνδρες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα αίτια της έκρηξης, όμως μάρτυρες που μίλησαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριξαν ότι υπήρχαν υπόνοιες για διαρροή γκαζιού. Λόγω της έκρηξης και της πυρκαγιάς έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ που απέχει ελάχιστα από το σημείο του δυστυχήματος.

Μια μάρτυρας που μίλησε στο CBS είπε ότι στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ένας από τους ενοίκους ήταν φίλος της. “Φοβάμαι, φοβάμαι… Βγήκα να δω τι συνέβη. Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, είναι σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για σεισμό”, σχολίασε ένας άλλος. Το όλο σκηνικό θύμισε στους Νεοϋορκέζους εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ενας από τους τραυματίες μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ REUTERS Ενας από τους τραυματίες μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ: TWITTER