Έτσι θα γίνει το Ελληνικό μετά από την επένδυση 7 δισ. ευρώ και με το μεγαλύτερο πάρκο παγκοσμίως – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ.- ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως-, υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των παραπάνω στο κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα, περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο για το Ελληνικό.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Lamda Development, με αφορμή το γεγονός ότι η τεχνική προσφορά της εταιρείας για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό είναι καταρχήν συμβατή με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και σε αυτό το στάδιο γίνεται αποδεκτή.

Το επενδυτικό πλάνο είναι ύψους 7 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=275621&catid=3

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Αποδεκτή η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης (“fairness opinion”).